«Чорна стеля, бруд і сморід горілих дротів»: мешканці будинку у центрі Харкова шоковані станом під’їзду (Фото)

12:33  |  05.09.2021

Жителі будинку на Мироносицькій 49 вкотре за останні 10 років звернулися до адміністрації Київського району з черговою заявою, причина – під’їзд майже півстоліття не бачив капітального ремонту.

Відповідь на звернення, за словами мешканців чотириповерхівки, як завжди, прийшла з обіцянками про проведення ремонтних робіт наступного року. До таких випадків, кажуть, звикли, однак не цього разу, коли після серпневої грози сталася пожежа і перетворила під’їзд на руїни. Кореспондент Mykharkov.info розбиралася у ситуації та поспілкувалася з жителькою будинку.

Під"їзд Мироносицькій 49

Під»їзд Мироносицькій 49

«З приводу ремонту під’їзду ми звертаємося у різні інстанції, а також у адміністрацію Київського району чи не раз на два роки протягом десяти років. І кожного нам обіцяють, що роботи проведуть наступного, бо зараз нема грошей», — пояснює мешканка чотириповерхівки Ольга Буданова.

Читайте також: «Дитина сильно пожовтіла і ледь дихала»: молода мама з Харкова хоче судитися з лікарем харківського пологового центру

2021- рік  для жителів №2-го під’їзду не став винятком, про що свідчить оця письмова відповідь з підписом голови адміністрації Київського району Н.В. Казанжиєвої: «Згідно з інформацією профільного Департаменту, роботи з ремонту під’їзду №2 житлового будинку №49 по вулиці Мироносицькій планами робіт поточного року не передбачені».

Будинок 49 на Мироносицькій знаходиться у самому центрі міста. Його звели на початку тридцятих років. Останнього разу капітальний ремонт у під’їзді №2 бачили у шістдесятих, з тих пір, запевняє харків’янка Ольга, тут нічого не робилося, окрім заміни вікон.

Облуплені стіни, сходи, які руйнуються, купа оголених та звисаючих дротів, зігнуті ще з часів Другої світової війни від потрапляння снаряду перила; відсутність опалення, а також стара стеля на першому поверсі – все це свідчить про те, що реконструкція тут вкрай необхідна.

Окрім того, наприкінці серпня під час грози сталася пожежа, через яку вигляд став ще більш жахливішим.

«У будинок вдарила блискавка, погоріла проводка під’їзду на першому поверсі, оскільки вона теж з 60-х років. Пожежа сталася о четвертій ранку. Тож тепер не тільки бруд, розруха, а ще й чорна стеля, стіни у підтьоках, сморід горілих дротів», — розповіла Буданова.

Будинок на на Мироносицькій 49

Будинок на на Мироносицькій 49

Тривалий час під’їзд був без світла, поки, запевняє мешканка, не обдзвонила усі інстанції, починаючи від «Харківміськліфту» та «Обленерго» до аварійної служби, в останній нарешті вирішили ситуацію.

Та у будинку 49 на Мироносицькій проблем вистачає не тільки у під’їздах, після цієї ж пожежі, додала Ольга Буданова, з’ясувалося, що на даху нема громовідводу.

«Я спитала у начальника дільниці аварійної служби, мовляв, чому у наш будинок вже вдруге потрапляє блискавка (перший випадок, до речі, був кілька років тому, тоді вона потрапила у нашу квартиру), на що він відповів – нема громовідводу. Коли я спитала, як його поставити, мені пояснили, що ніхто не знає, в кого така ліцензія, з цього питання треба звертатися до Терехова у міськраду», — пояснила Ольга.

Ще одне важливе питання, яке турбує усіх мешканців за цією адресою, це самовільне зведення прибудов під керівництвом однієї підприємиці, що надає послуги з оренди житла. За словами харків’янки Буданової, усе почалося з того, що ця жінка купила дві квартири (№23 і 27)  на першому і другому поверхах і почала в них ремонт, все було б нічого, коли б не сталося будівництво балконів. З цього питання довелося писати скаргу у ДАБК.

Читайте також: Девушка потеряла руку в супермаркете Харькова: работодатели отказались выплачивать компенсацию

«ДАБК надіслав на електронну пошту листа з викликом, де зазначалося, якщо заявник не прийде, то скаргу не розглядатимуть. Я прийшла на комісію ДАБК, розповіла про те, що зі сторони двору побудовані конструкції, яких ніколи на цьому місці не було. Тобто ніколи там не існувало жодних балконів та зовнішніх сходів. Зараз на будинку з’явилася конструкція, схожа, на мою думку, на майбутній балкон. У ДАБКУ повідомили — розберуться у ситуації, наразі у них є інформація про реконструкцію двох квартир, однак даних про зовнішнє будівництво нема», — розповіла Буданова.

Журналіст Олександра Суфіянова

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: