В ООН назвали шокуючим масове поховання в Ізюмі — хочуть направити місію

16:19  |  16.09.2022
В ООН назвали шокуючим масове поховання в Ізюмі - хочуть направити місію

Фото: t.me/svoboda_radio

Офіс Верховного комісара ООН з прав людини заявив у п’ятницю, що хоче направити групу своїх співробітників до Ізюма для перевірки місця масового поховання, де після вигнання російських окупантів було знайдено понад 400 могил. Про це повідомляє «Barrons».

«Наші колеги в Україні стежать за ситуацією і мають на меті організувати моніторинговий візит до Ізюма для встановлення обставин смерті цих осіб», — повідомила прессекретар Офісу Елізабет Тросселл.

Президент України Володимир Зеленський у четвер, коментуючи масові поховання в районі Ізюма, звинуватив російські війська у масових вбивствах людей.

Тросселл назвала ці повідомлення «шокуючими», додавши, що команда ООН намагатиметься з’ясувати, були загиблі цивільними чи військовими, а також дізнатися причину усіх смертей.

«Важливо, щоб були встановлені обставини загибелі людей, які можуть перебувати в цих братських могилах», — сказала вона.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що біля звільненого Ізюма, що на Харківщині, виявили масове поховання військових ЗСУ. Пізніше стало відомо, що виявлено масове поховання на понад 440 тіл.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що на місці масових поховань людей у деокупованому Ізюмі на Харківщині виявлено щонайменше 450 могил.

Кількість загиблих в деокупованому Ізюмі на Харківщині може перевищувати Бучанську трагедію, заявив Уповноважений із питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: