Влада каже про 450 могил на місці масових поховань в Ізюмі та понад 70% знищених у місті будівель

13:26  |  16.09.2022
Влада каже про 450 могил на місці масових поховань в Ізюмі та понад 70% знищених у місті будівель

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що на місці масових поховань людей у деокупованому Ізюмі на Харківщині виявлено щонайменше 450 могил.

«450 могил… Це лише одне з масових поховань, виявлених біля Ізюма. На окупованих територіях місяцями панували шалений жах, насильство, тортури та масові вбивства. Хтось іще хоче «заморожування війни» замість відправки танків?», – написав Подоляк в соцмережах.


Наразі тривають процесуальні дії щодо знайдених в Ізюмі масових поховань людей, повідомив напередодні президент Володимир Зеленський. Він заявив, що більш детальна інформація буде 16 вересня.

Водночас уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що в Ізюмі російськими військовими знищено понад 70% будівель.

За його словами, військовослужбовці разом зі слідчими та місцевими жителями ідентифікували декілька місць, де відбувалися воєнні злочини.

«Катівня, влаштована в підвалі, поруч з приватними будинками, де з жінок і чоловіків вибивали покази проти української армії. Навіщо це робити людям, які повністю контролювали місто, — невідомо… Якщо хтось думав, що вони зупинилися на Бучі, бо жахнулися своєї жорстокості – це не так. Російське політичне і військове керівництво нагороджує воєнних злочинців, ставить їх у приклад, і тим самим поширює практику масових злочинів проти цивільного населення», – наголосив омбудсмен.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що біля звільненого Ізюма, що на Харківщині, виявили масове поховання військових ЗСУ. Пізніше стало відомо, що виявлено масове поховання на понад 440 тіл.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: