Масове поховання в Ізюмі: виявили понад 440 тіл (відео)

23:18  |  15.09.2022
Масове поховання в Ізюмі: виявили понад 440 тіл

Фото: t.me/currenttime

У звільненому Ізюмі Харківської області виявлено масове поховання на понад 440 тіл. Про це повідомили начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов у коментарі «Sky News» та уповноважений з питань зниклих безвісти осіб Олег Котенко у коментарі «Настоящему времени».

«Можу сказати, що тут розташоване одне з найбільших поховань в одному звільненому місті, у ньому понад 440 могил», — сказав Сергій Болвіновє

За його словами, тіла були поховані окремо.

На запитання, чи може він сказати, як загинули поховані тут люди, він відповів: «Ми знаємо, що дехто був убитий [розстріляний], дехто загинув від артилерійського вогню, так званих мінно-вибухових травм. Дехто загинув від авіаударів. Багато тіл ще не впізнані, тому причини смерті будуть встановлені в ході слідчих дій».

Болвінов зазначив, що всі тіла будуть ексгумовані та направлені на судово-медичну експертизу.

Водночас проєкт «Радіо Свобода» та «Голосу Америки», телеканал «Настоящее время», опублікував фотографії масових поховань у лісі в Ізюмі, отримані від українських журналістів.

«Деякі поховання з хрестами, на них написи. Десь навіть є вінки. Десь немає нічого, лише могила. Написи: «ЗСУ, 17 осіб, з моргу», «345», «412»», — йдеться у його телеграм-каналі.

Уповноважений з питань зниклих безвісти осіб Олег Котенко підтвердив «Настоящему времени» справжність знімків.

В ефірі телеканалу він розповів, що окупанти самі публікували відео із цього поховання в Ізюмі, тому українські сили його шукали.

«І десь є реєстр, у якому, я думаю, вони нам підказуватимуть, де вони взяли це тіло для поховання. Ми зараз працюємо над цим, і я думаю, що ми ці списки знайдемо і ми розумітимемо, що це за людина, чому їй було присвоєно номер, а не прізвище. Але є там і прізвища, а ще там є вінки, і дата загибелі там також є на деяких. Більшість, я думаю, загинули під обстрілами, ми за датами це вже зрозуміли: люди загинули, коли вони били з артилерії по місту», — сказав Котенко.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що біля звільненого Ізюма, що на Харківщині, виявили масове поховання військових ЗСУ.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: