У Харкові презентували метрошколу (фото)

19:14  |  01.09.2023
У Харкові презентували метрошколу

Фото: city.kharkov.ua

Харківський міський голова Ігор Терехов 1 вересня презентував класи для навчання у метрополітені. Як повідомив мер, там облаштували кабінети для занять 60 класів.

Повноцінно метрошкола почне роботу з понеділка, 4 вересня. Навчання буде організоване у дві зміни — з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 16:00. На станції метро дітей у супроводі педагога підвозитиме шкільний автобус (у місті для цього розробили 34 маршрути).

Коштом міського бюджету у метро для школярів буде організоване харчування. Також на станціях працюватимуть психологи та медики, які за потреби зможуть оперативно надати дітям необхідну допомогу.

Для безпечного та комфортного навчання дітей у класах обладнали системи рекуперації повітря, освітлення та звукоізоляції. Мер зазначив, що у ДСНС схвалили навчання у метро та надали відповідні дозволи.

«Такого досвіду немає у жодного міста у світі. Харків — перший! Щодо того, як діти приїжджатимуть і проводитимуть час, як вчителі працюватимуть з ними, ми все продумали. І з 4 вересня тут стартують заняття для більш ніж однієї тисячі дітей. Це перший крок, і коли батьки побачать, які умови тут створені, кількість охочих, я впевнений, зростатиме», — зазначив Ігор Терехов.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що святкова загальноміська лінійка з нагоди Дня знань пройшла 1 вересня на ст. м. «Майдан Конституції». З початком навчального року школярів привітав Харківський міський голова Ігор Терехов. На заході були присутні близько 400 учнів з перших по одинадцяті класи з усіх районів міста.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: