Кіберполіція встановила адміністратора Telegram-каналу руху підлітків, які збиралися влаштовувати масові бійки (відео)

19:36  |  28.02.2023
Кіберполіція встановила адміністратора Telegram-каналу руху підлітків, які збиралися влаштовувати масові бійки

Ним виявився 16-річний житель Дніпра. Телеграм-канал заблоковано. Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції України.

За словами хлопця, канал був створений для отримання заробітку від реклами, тож для популяризації ресурсу він використав назву нового молодіжного руху. Бронювання реклами коштувало 10 доларів США.

Кіберполіція заблокувала телеграм-канал, який адміністрував неповнолітній.

З хлопцем та його батьками спілкуються правоохоронці.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що 27 лютого на площі міста зібралась група осіб з метою вчинення масової бійки. Для проведення слідчих дій до підрозділів поліції запрошено 245 осіб, з яких 215 неповнолітніх та 30 повнолітніх.

Серед громадян — 149 хлопців, 66 дівчат та 3 раніше засуджених. У порушників вилучили 17 ножів, кастетів, газових балончиків.

Поліцейські встановлюють джерела фінансування й адміністраторів цих інформаційних каналів, а також організаторів зібрань підлітків. З дітьми та їх батьками проводиться профілактична робота.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: