245 людей перевірятимуть на причетність до підготовки масової бійки у центрі Харкова

19:31  |  27.02.2023
245 людей перевірятимуть на причетність до підготовки масової бійки у центрі Харкова

Фото: hk.npu.gov.ua

Харківська поліція запобігала масовим заворушенням з неповнолітніми в центі міста. Поліція встановила 245 людей, з яких 30 повнолітніх. Серед неповнолітніх 149 хлопців та 66 дівчат. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

«Звертаюсь до батьків — звертайте увагу на те, чим займається та чим цікавиться ваша дитина», — повідомив він.

Слідчим управлінням зареєстровано справи за фактами готування до масових заворушень та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 304 КК України. Санкція статті — від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Зараз розпочато досудове слідство та проводяться слідчі дії. До відділів поліції викликаються батьки дітей для проведення бесід.

Батьки можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей, за ст. 184 КУпАП.

Начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко повідомив, що у багатьох затриманих вилучили балончики з газом, ножі, кастети.

«За задумом ФСБ недодержави, яка шляхом маніпулювання та обману «зібрала» в групи всіх цих людей, вони повинні були вчинити масову бійку в центрі міста, щоб ТВ недодержави могло посмакувати з цього. У багатьох вилучено балончики з газом, ножі, кастети! І це в нашому багатостраждальному, незламному місті! МАЛО ГОРЯ БУЛО? Всі неповнолітні будуть передані батькам, за участю повнолітніх будуть проведені слідчі дії, направлені на встановлення організаторів. Для батьків це повинно стати уроком, приводом звернути увагу на поведінку дітей», — повідомив Тимошко.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що у центрі Харкова поліція затримала підлітків, які хотіли влаштувати масову бійку. Поліція встановила, що це частина флешмобу з рф.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: