Поліцейські встановлюють організаторів зібрань підлітків, які планували влаштувати масову бійку в центрі Харкова (відео)

19:27  |  28.02.2023
Поліцейські встановлюють організаторів зібрань підлітків, які планували влаштувати масову бійку в центрі Харкова

Фото: hk.npu.gov.ua

Співробітники ювенальної превенції, дільничні офіцери, патрульні, оперативники, кіберполіція оперативно відстежують ситуацію. Правоохоронці знайшли внутрішні чати в Telegram, через які підлітки збирались та координувались, встановили та опитали кожну особу. В рамках кримінального провадження проведено близько 100 процесуальних та слідчих дій, у тому числі невідкладні обшуки, призначені судові експертизи. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Поліцейські встановлюють джерела фінансування й адміністраторів цих інформаційних каналів, а також організаторів зібрань підлітків. З дітьми та їх батьками проводиться профілактична робота.

На думку начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошка, основна мета збору була дестабілізація ситуації в місті шляхом маніпулювання неповнолітніми дітьми, які дуже піддаються впливу і маніпулюванню.

За словами очільника харківської поліції, субкультура виникла спочатку у російській федерації. Там також пройшли масові бійки, внаслідок яких є загиблі. Далі усе переноситься на територію України.

«Російські Телеграм-канали російською мовою з проросійськими текстами стравлюють дві групи молодих людей та робиться загальна картинка для російського ТБ про безлади у Харкові чи інших містах України, — наголосив начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко. – В кращому випадку це були б просто побої».

За словами керівника поліції, правоохоронці завчасно дізнались інформацію про збір молоді та оперативно провели превентивні заходи, не допустили біди.

«Будьте друзями для своїх дітей, проводьте з ними більше часу, пояснюйте їм, що є хорошо та що є погано», — звернувся до батьків неповнолітніх Володимир Тимошко.

Начальник поліцейського главку Харківської області подякував кожному поліцейському за те, що попередили бійку і провели роботу, яка унеможливить подібні ситуації у майбутньому.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що 27 лютого на площі міста зібралась група осіб з метою вчинення масової бійки. Для проведення слідчих дій до підрозділів поліції запрошено 245 осіб, з яких 215 неповнолітніх та 30 повнолітніх.

Серед громадян — 149 хлопців, 66 дівчат та 3 раніше засуджених. У порушників вилучили 17 ножів, кастетів, газових балончиків.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: