Харківській метрополітен хоче компенсації витрат, що утворилися за період функціонування як укриття

11:02  |  15.05.2023
Жителям області, які мешкали у Харківському метро, надали інші тимчасові помешкання

Фото: kharkivoda.gov.ua

Комунальне підприємство «Харківський метрополітен» потребує компенсації витрат, що утворилися за період вимушеного простою з 24 лютого 2022 року по 24 травня 2022 року, та функціонування виключно у якості об’єкта укриття цивільного населення. Про це повідомили в пресслужбі Харківського метрополітену.

Повідомляється, що за вказаний період підприємством було витрачено 94,7 млн гривень на діяльність, яка не пов’язана з перевезенням пасажирів лініями метрополітену.

«В особливий період захист населення є функцією держави й здійснюється він виключно органами, уповноваженими на це державою. Суб’єктами забезпечення цивільного захисту є центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання, громадські організації. Зараз метрополітен знаходиться у тяжкому фінансовому стані через борги, що виникли через виконання йому не властивих функцій і які, відповідно до наведених вище норм чинного законодавства, є функціями держави та мають виконуватися виключно органами, уповноваженими на це державою», — повідомили в метрополітені.

Там зазначили, що міська влада виділяла та продовжує виділяти кошти на оплату праці працівникам метрополітену за весь час воєнного стану, але кошти бюджету Харківської міської територіальної громади не можуть в повному обсязі покрити всі борги підприємства, що виникли в період роботи у якості об’єкта укриття.

«Згідно діючого законодавства вказані витрати на утримання об’єктів цивільного захисту населення повинні компенсуватись з Державного бюджету», — повідомили в метро Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: