У Харкові суд розпочав процедури банкрутства трьох комунальних підприємств: Терехов каже, що «для міста нічого це не означає»

15:47  |  10.04.2023
У Харкові суд розпочав процедури банкрутства трьох комунальних підприємств: Терехов каже, що "для міста нічого це не означає"

Фото: city.kharkov.ua

Господарський суд Харківської області майже одночасно відкрив провадження у справах про банкрутство КП “Жилкомсервіс”, КП “Міськелектротранссервіс” та КО “Харківський зоологічний парк”. Про це стало відомо з ухвал суду наприкінці березня цього року, — повідомляє Харківській антикорупційний центр.

Підприємець Олег Шевцов подав заяву до суду щодо відкриття провадження у справі про банкрутство комунального підприємства «Жилкомсервіс». Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Харківщини.

Шевцов просив суд:

  • визнати вимоги щодо майже 1,4 млн гривень боргу, який йому винен «Жилкомсервіс»;
  • ввести процедуру розпорядження майном підприємства;
  • призначити розпорядником майна «Жилкомсервіса» арбітражного керуючого Юрія Артюха.

Юрій Артюх є співзасновником юридичної компанії «Шкребець і партнери».

21 березня суд задовольнив вимоги Олега Шевцова. Також він ввів мораторій на задоволення вимог інших кредиторів.

Суддя поручив розпоряднику майна скласти реєстр вимог кредиторів, провести інвентаризацію підприємства та визначити його вартість до 24 квітня.

Попереднє засідання призначили на 4 травня, на 11:10 ранку.

«Жилкомсервіс» утримує та проводить роботи з технічної експлуатації будинків, які належать громаді Харкова.

ХАЦ повідомили, що Олег Шевцов надіслав ще одну заяву щодо відкриття провадження у справі про банкрутство «Міськелектротранссервісу».

Підприємець просив суд:

  • визнати борг, збитки від інфляції та відсотки річних у розмірі 909 тис. 460 грн;
  • призначити розпорядником майна підприємства арбітражного керуючого Юрія Артюха.

23 березня суддя задовольнив вимоги Олега Шевцова, ввів мораторій на задоволення вимог інших кредиторів та процедуру розпорядження майном.

Крім того, Артюх має провести інвентаризацію до 16 травня та розглянути вимоги усіх кредиторів підприємства до 3 травня.

Попереднє засідання призначили на 18 травня, на 14:00.

Підприємство займається обслуговуванням трамвайних колій та забезпеченням енергопостачання наземного електротранспорту.

Також ХАЦ повідомляють, що «Харківобленерго» звернулося до суду стосовно відкриття провадження про банкрутство Харківського зоопарку.

Підприємство запропонувало призначити розпорядником майна зоопарку арбітражного керуючого Сергія Кошовського, який є депутатом Харківської облради від партії «Слуга народу».

29 березня суд прийняв заяву «Харківобленерго».

Підготовче засідання призначили на 12 квітня, на 12:15.

Міський голова Харкова Ігор Терехов вважає, що початок процедури банкрутства трьох харківських комунальних підприємств — «Харківського зоопарку», «Міськелектротранссервіса» та «Жилкомсервісу» — «нічого не означає для міста».

«Для міста нічого це не означає. Хочу заспокоїти всіх. Є цивілізована процедура, яка потребує певних кроків. Так що ні для людей, ні для робітників, ні для міста нічого не змінилося. Зовсім», — сказав Ігор Терехов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: