У Харкові розробляють нову транспортну систему

13:47  |  03.02.2023
У Харкові розробляють нову транспортну систему

Фото: city.kharkov.ua

Нову транспортну систему створюють у Генеральному плані міста Харкова. Про це на пресзустрічі з пропозицій щодо внесення змін до Генплану повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, міська влада активно співпрацює з Європейським інвестиційним банком з оцінки руйнувань транспортної сфери й насамперед електричного транспорту, щоб у майбутньому відновити та створити нові маршрути електротранспорту, закупити рухомий склад та впровадити вектор розвитку зеленого міста.

Також Терехов повідомив, що спеціалісти у сфері транспорту спільно з інжиніринговою компанією «АРУП», залученою британським архітектором Норманом Фостером, працюють над створенням у перспективі пішохідних вулиць в історичній частині міста, розробкою веломаршрутів, підземних та багаторівневих паркінгів.

Крім того, мер зазначив, що вже ведеться розробка траси внутрішнього кільця міста Харкова для забезпечення відведення транзитних транспортних потоків від центральної частини міста та його розвантаження.

«Концепція нової транспортної моделі, яка буде запропонована, є вкрай важливою, оскільки є каркасом до внесення змін до Генерального плану міста Харкова. Цього року ми надамо наші пропозиції харків’янам для їх залучення та рекомендацій», — зазначив Терехов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: