У харківській лікарні відкрили сонячну електростанцію

17:50  |  14.07.2023
У харківській лікарні відкрили сонячну електростанцію

Фото: city.kharkov.ua

У Міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 14 липня відкрили сонячну електростанцію.Вона складається з 96 сонячних панелей потужністю 540 Вт кожна та двох інверторів потужністю 30 кВт. Про це повідомили в Харківській міській раді

Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що в лікарні №17 рятують життя військовослужбовців та надають медичну допомогу тисячам пацієнтів з Харкова та області. Раніше під час обстрілів медзаклад регулярно стикався з перебоями в електропостачанні. Тепер цю проблему розв’язали.

«Завдяки новому обладнанню ми забезпечимо стабільну роботу лікарні. Це екологічний вид електропостачання, який дозволяє заощаджувати ресурси, тому ми плануємо встановити такі сонячні електростанції й в інших медичних закладах», — наголосив мер.

Проєкт реалізував благодійний фонд «RePower Ukraine», створений у 2022 році для боротьби з наслідками російської агресії проти енергетичної системи України.

Донором виступила німецька компанія «BayWa r.e.» у співпраці з Німецькою асоціацією сонячної енергетики, Асоціацією сонячної енергетики України та Європейською асоціацією сонячної енергетики.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: