Стало відомо хто промивав мізки школярці, яка мріє про «хнр»

12:01  |  26.06.2023
Стало відомо хто промивав мізки школярці, яка мріє про «хнр»

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

У Харкові слідчі провели обшук та відібрали свідчення сусіда 14-річної сепаратистки, яка знімала відео під гімн росії на площі Свободи. Чоловік, від якого дівчина дізналася про те, що «нє всьо так адназначно», мав романтичні стосунки з її матір’ю. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

«Вся родина чоловіка: батьки, сестра та племінники живуть на рф. Матір отримала громадянство росії вже під час війни, у 2019-му році. Батько має посвідку на проживання. А старший племінник проходив строкову службу у Вороніжській області на росії. До с. Елльок, де мешкає родина, чоловік їздив і сам – останнього разу восени перед повномасштабним вторгненням», — повідомив Болвінов.

За його словами, коли до нього завітала поліція, він почав активно виправдовуватися. Заявив, що ніколи не розмовляв з дитиною на політичні теми. А дівчинка до знайомства з ним дійсно була україномовною.

«Я приходив в гості й почув, що Софія перестала розмовляти українською мовою. Спитав, що сталось, вона розповіла, що в соцмережах познайомилась з дітьми з днр, почала з ними спілкуватись, та розмовляти російською. Мати Софії дуже здивувалась, оскільки пишалася нею за її українську позицію, Олена дуже допомагає по можливості ЗСУ», — розповів сусід.

Та власну участь в такій зміні настроїв дитини він не визнає. Каже, що «нічого такого» не розповідав. І взагалі він «за мир» та «проти війни».

«Власноручно намальованих Софією прапорів росії та хнр не бачив. Одне тільки, що на 9 травня ми на кухні для себе співали пісню воєнних років «Вставай страна огромная», більше нічого такого не було», — передає слова сусіда Болвінов.

Сама ж дівчина розповіла, що цікавитися політикою стала саме після бесід з цим другом матері. Після знайомства з ним замість жовто-синіх прапорів з’явилися російські та радянські. Але сусід наполягає на тому, що його неправильно зрозуміли, а він мав на увазі щось інше.

Під час обшуку в його квартирі вилучили мобільні телефони та фотографії племінника у військовій формі рф та зі зброєю. Слідство триває.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що у Харкові 14-річна дівчина знімає відео під гімн росії на площі Свободи, мріє про «хнр» та «возз’єднання з вєлікой росієй». Вона заявляє, що у Харкові є «розумні» люди, які не підтримують ЗСУ.

Болвінов повідомляв, що неповнолітню сепаратистку, яка записала відео із z-символікою та гімном росії в центрі Харкова, поліція знайшла одразу та доправили до відділу поліції. Також Болвінов опублікував фото того, що знайшли правоохоронці у неповнолітньої вдома. Серед намальованих від руки прапорів росії, СРСР, «хнр» та інших російських гасел, які окупанти використовують в геноциді українців, є радянські рублі та медаль невідомого походження з георгієвською стрічкою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: