Через підлітковий вік сепаратистки, яка мріє про «хнр», відповідати за її проступок буде мати (відео)

10:34  |  22.06.2023
У Харкові поліція розшукала неповнолітню, яка мріє про «хнр»

Фото: hk.npu.gov.ua

Неповнолітню сепаратистку, яка записала відео із z-символікою та гімном росії в центрі Харкова, поліція знайшла одразу та доправили до відділу поліції. Авторці відео 14 років, її вже опитали. Наразі проведено обшук за місцем її мешкання. Вилучено докази. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

За його словами, через підлітковий вік дівчини відповідати за її проступок буде мати, яку буде притягнуто до відповідальності за не виконання обовʼязків щодо виховання дітей. Щодо молодої пропагандистки, то до неї будуть застосовані заходи виховного характеру згідно з вимогами Кримінального кодексу України.

«Вчора допитали матір дівчини. Вона стверджує, що донька раніше висловлювала лише позицію «за мир». А от про антиукраїнські настрої дитини жінка нібито не здогадувалася. Z-ролік, який зняла донька, вона побачила лише після повідомлення класного керівника, запевняє матір. До речі, подружку на відео її також знайшли. Батьків опитали. Вони також притягуються до відповідальності за не виконання своїх обовʼязків. Тримаємо на контролі кожен неадекватний виступ на підтримку держави-агресора. Такі дії – під пильною увагою всіх правоохоронних органів», — повідомив Болвінов.

Він стверджує, що малолітня сепаратистка вже визнала свою провину та заявила, що шкодує.

«Однак, мабуть, велика кількість спожитої російської пропаганди затьмарила молодий мозок. Вкотре звертаюсь до батьків. В цей не простий час приділяйте більше уваги своїм дітям та не допускайте проступків, за які буде відповідальність на все життя», — повідомив Болвінов.

Також Болвінов опублікував фото того, що знайшли правоохоронці у неповнолітньої вдома. Серед намальованих від руки прапорів росії, СРСР, «хнр» та інших російських гасел, які окупанти використовують в геноциді українців, є радянські рублі та медаль невідомого походження з георгієвською стрічкою.

«Тут і російські прапори, і лозунги на підтримку царя та царської росії, і радянська символика. Все це дівчина-підліток малювала власноруч. Зберігала також радянські рублі. Очевидно, що країною-агресоркою вона захоплюється серйозно. А такі потужні антиукраїнські настрої наврядчи могли залишитися непоміченими з боку матері. Дівчина вже достатньо доросла, щоби розуміти, що саме вона зробила. І хоч за законом ми не можемо притягти її до кримінальної відповідальності, мати переконаний обов’язково буде покарана. Якби не відхрещувалися дорослі, цей випадок — не безневинна дитяча витівка. Це свідомий антидержавний виступ та робота на користь ворога. Зло буде покарано», — написав Болвінов.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що у Харкові 14-річна дівчина знімає відео під гімн росії на площі Свободи, мріє про «хнр» та «возз’єднання з вєлікой росієй». Вона заявляє, що у Харкові є «розумні» люди, які не підтримують ЗСУ.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: