Школярці, яка клеїла символіку рф та «хнр» у центрі Харкова, суд може заборонити робити пости у соціальних мережах — поліція

14:09  |  30.11.2023
Школярці, яка клеїла символіку рф та "хнр" у центрі Харкова, суд може заборонити робити пости у соціальних мережах - поліція

Фото: Сергій Болвінов/Facebook

Слідчі закінчили розслідування та звернулися до суду з клопотанням про застосування примусових заходів виховного характеру щодо школярки, яка обклеїла майдан Свободи у Харкові російською символікою та записала ролик з гімном агресора в центрі міста. Про це повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

За його словами, слідство просить суд заборонити дівчині робити пости у соцмережах, а також рекомендувати читати українську літературу та вчити історію.

«В клопотанні вказали, щоб дівчині заборонили користуватися соцмережами більше, ніж дві години на добу, також викладати відеоролики та публікації до будь-яких соцмереж. Крім того, їй рекомендовано читати книжки українських авторів, вивчати історію України», — йдеться в повідомленні Болвінова.

Він зазначив, що розслідування триває у справі матері дівчини, а також її товаришу — слідство вбачає, що саме він впливав на світогляд школярки.

«Ця дівчина ще не досягла віку, з якого настає кримінальна відповідальність. Але це не означає, що ми будемо ігнорувати подібні злочини. Крім самої дев’ятикласниці, відповідати нині змушена і її матір, і приятель, який вів з дитиною антиукраїнські бесіди. По них досудове слідство ще триває», — повідомив Сергій Болвінов.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що у Харкові 14-річна дівчина знімає відео під гімн росії на площі Свободи, мріє про «хнр» та «возз’єднання з вєлікой росієй». Вона заявляє, що у Харкові є «розумні» люди, які не підтримують ЗСУ.

Неповнолітню сепаратистку, яка записала відео із z-символікою та гімном росії в центрі Харкова, поліція знайшла одразу та доправили до відділу поліції.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: