«Бумбокс» у Харкові: «Я люблю харківську публіку, я сюди приїжджаю як до себе додому»

15:47  |  21.06.2021

19 червня на Арт-Заводі «Механіка» виступив популярний гурт «Бумбокс». Гурт виконав пісні зі свого нового альбому «Таємний код: Рубікон». У піснях були вставки зі світових рок-хітів Sweet Dreams і Smells Like Teen Spirit в поєднанні з роботою діджея.

Також ми почули хіт «Скрябіна» в виконанні «Бумбокс» «Спи собі сама» та спільну роботу з Сашею Кольцовою (гурт «Крихітка») «Ангела».

Перед концертом ми відвідали прес-конференцію з Андрієм Хливнюком. Розповідаємо, чим Андрій Хливнюк поділився з журналітами. 

Нові пісні з Сашею Чемеровим та Сергієм Жаданом

У 2021 році гурт «Бумбокс» працював над новим матеріалом: записував власні пісні та спільні пісні з українським музикантом Сашею Чемеровим (The Gitas, «Димна Суміш») та письменником Сергієм Жаданом.

Про пісню «Любила». Пісня «Любила» — це спільна робота з Сашею Чемеровим, прем’єра якої відбулася 11 червня і яка вже встигла набрати 321 000 переглядів на YouTube. Андрій так коментує успіх цієї пісні: «Можна вже сміливо дякувати слухачам інтернет-медіа, різних інтернет — платформ за те, що вони зробили її супер-хітом. Ця пісня вже є на українських радіостанціях і я тішуся, що життя поступово повертається в більш-менш безпечну для нас форму. Дякуємо, що ви з нами, приходите роками і висвітлюєте події української музики».

Це не перша спільна робота «Бумбокс» та Саші Чемерова, раніше вони записали трек «Тримай мене», який також сподобався публіці: «Після суперхіта «Тримай мене» я зарікся записуватись разом, розуміючи, що матеріал вийшов недосяжно крутим. Проте, минуло декілька років і Саша запропонував знову сісти в студію і накопичити щось більш ритмблюзове. Дописавши куплет і попрацювавши над аранжуванням з гітаристом «Бумбоксу» Дмитром Куваліним, мені стало остаточно зрозуміло, що пісня «Любила» просто таки мусить жити в радіо просторі. В моїх навушниках на ранковій пробіжці вона вже незамінна».

Про спільну пісню з Жаданом: «Пісня, про яку я заявляв в соціальних мережах з Сергієм Жаданом, також вже готова. Вона просто чекає на свій реліз, тому що Сергій погодився позаписуватися з усіма, з ким це тільки можливо. І я дізнався про те, що зараз відбуваються релізи з «Океаном Ельзи» і «ТНМК». Пісня називається «Правда», вона мені дуже подобається. На відміну від «Любила» це буде більш альтернативний, класичний рок. І я думаю, що вже влітку, в кінці осені вона побачить світ».

Про ще одну нову пісню: «Готується ще одна пісня до виходу, вже наша оригінальна пісня, яка буде називатися «Чи це буду я». В ній лірично-соціальна риторика, я це так називаю.

Про пісню «Ангела» («Бумбокс» feat «Крихітка»). 29 жовтня  2020 року відбулася прем’єра кліпу на пісню «Ангела», однієї із найпопулярніших робот гурту «Крихітка Цахес», якій Андрій надав своєї особливої інтерпретації. Пісня «Ангела» увійшла в першу частину альбому «Таємний код: Рубікон» і вона була записана за участі Саші Кольцової з гурту «Крихітка».

Андрій дає такі коментарі щодо свого бачення цієї пісні: «Мені ця пісня подобається ще з того моменту, як вона з’явилася. Її інакше прочитання – це не тільки чоловіча спроба представити, про що йде в ній мова. На мій погляд, якщо в оригінальній версії (а будь-який ремейк – це рекомендація до прослуховування оригіналу) мається на увазі про таку хорошу людину, «як я»,  то в моїй версії «ангела» — це швидше люстерко. І, взагалі, ідеалізувати людей і своїх партнерів, наділяти їх так званими янгольськими рисами не варто. Янгольських крил у нас не має, всі живі люди, і всі іноді помиляються. Тому ми маємо розраховувати тільки на самих себе. Не треба в людині шукати тільки хороші якості, бо є ще й погані. Це такі улюблені граблі, і мої також».

Про ТОПи в музиці. «Фактичні хіт-паради з’явилися давно. Поп-артисти в цьому розбираються, а рок-музиканти тільки починають дізнаватись цього щастя в цих перегонах. Я це називаю щурячі перегони, бо так і є. Зараз в усіх топах, в топ-100 Apple, iTunes Store, багато російської музики. Ну, окей».

Читайте також: Бумбокс у Харкові: «Нехай вчені нам розказують про українську національну ідею. А рок-н-рольщики нехай напівголі стрибають перед дівчатами»

Прес-конференція Андрія Хливнюка

Прес-конференція Андрія Хливнюка

Про концерти та фестивалі. Після туру містами України (також заплановані концерт в Чернівцях, Ужгороді та Вінниці), гурт «Бумбокс» планує відвідати літні фестивалі: «Будемо грати фестивалі знову цього року, багато вже українських команд заявили вже про своє бажання прийняти в них участь. Найближчий із них це Atlas Weekend.

Ще планується живий концерт «Бумбокса» просто неба. З’явилася в мене думка зробити таку класичну світову традицію залучення уваги людей до якихось історичних цікавих місць, які потребують реновації. Силами небайдужих людей, а також музикантів можна привести їх в порядок. Ми хочемо привернути увагу не тільки до соціальних проблем, які є останнім часом.

Ковід наші плани, звичайно, трошки порушив, але зараз ми повертаємося до нормальної роботи».

Про кліпи: «Кліпи визивають зацікавленість в аудиторії. Людям цікаво подивитися, як виглядають фарбовані артисти у якихось костюмах, бо чого тільки не роблять в цих кліпах… Як на мене, це чудовий привід для пошуків ще якихось граней розуміння пісні, для режисерського погляду на неї і для якогось її альтернативного значення. Цікаво дуже працювати з соціальними піснями».

Читайте також: Антон Слепаков, лидер группы «Вагоновожатые»: «Когда твоя страна в состоянии войны, быть страусом с головой в песке просто невозможно»

Про Харків: «Мені дуже подобається Харків, це як моє рідне місто. «Бумбоксу» скоро буде 20 років, уявляєте скільки разів я вже тут був? Я люблю харківську публіку, я сюди приїжджаю, як до себе додому. Харків – культурне місто та тут дуже смачно готують. Третина харків’ян виходила заміж під мої пісні».

Наталія Пічник

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: