Будівлю Харківської обласної травматологічної лікарні відновлюють після російських обстрілів (відео)

16:28  |  07.12.2022
Будівлю Харківської обласної травматологічної лікарні відновлюють після російських обстрілів

Фото: kharkivoda.gov.ua

Відновлювальні роботи в лікарні виконані більш ніж на 55%. Завершити планують до кінця грудня. Про це повідомили в Харківській ОВА.

Обласну травматологічну лікарню відбудовують за кошти субвенції з держбюджету. Загалом на відновлення об’єктів, постраждалих від російських обстрілів у Харківській області, починаючи з квітня цього року урядом було виділено декілька траншів. У квітні — 250 мільйонів гривень, ще 400 мільйонів — у вересні та 300 — у жовтні поточного року.

“За розпорядженням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, Департамент капітального будівництва був визначений замовником відновлювальних робіт на 69 об’єктах в регіоні, на 39 з них вони вже виконані”, — розповів Сергій Жуков.

Він зазначив, що вартість ремонту обласної травматологічної лікарні оцінили в 11 мільйонів гривень. Станом на зараз видатки складають близько 3 мільйонів гривень.

За словами головного лікаря медзакладу Олександра Гаврикова, в результаті трьох російських ударів — двох бомбардувань і ракетного обстрілу — у приміщенні лікарні були пошкоджені 184 вікна й віконних блоків, плити-перекриття на трьох поверхах та бокові залізобетонні плити. Крім цього, постраждали всі внутрішні приміщення.

“На жаль, було втрачено частину медичного обладнання, зокрема, — рентген-апарат. Також пошкоджена дихальна апаратура. В операційній також знищено частину важливої медтехніки. Вибуховою хвилею маніпуляційні столи просто рознесло на друзки. Дрібний інструментарій також втрачено незворотно. Все це ми будемо намагатися відновити”, — розповів Олександр Гавриков.

Наразі у приміщенні травматологічної лікарні тривають відновлювальні роботи. Як розповів головний інженер-будівельник об’єкта Сергій Удовіков, згідно з планом фахівці ремонтних робіт демонтували усі пошкоджені несучі панелі, а на їх місце, для підсилення, встановили нові.

“Станом на сьогодні, ремонт всіх трьох перекриттів будівлі виконано на 100%. Також ми повністю завершили відновлення панелей, заклали їх залізобетоном та зробили підсилення. На черзі — ремонт віконних конструкцій”, — розповів Олександр Удовіков.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: