4800 об‘єктів інфраструктури на Харківщині зруйновані або пошкоджені окупантами — голова ХОВА

15:25  |  14.07.2022
4800 об‘єктів інфраструктури на Харківщині зруйновані або пошкоджені окупантами - голова ХОВА

Фото: kharkivoda.gov.ua

Начальник Харківської ОВА підкреслив, що їх повномасштабне відновлення можливе тільки після завершення бойових дій у регіоні. Про це він розповів в інтерв’ю «Украінформ».

По області близько 4800 об‘єктів інфраструктури зруйновано або пошкоджено. Серед них постраждали заклади освіти – понад сто шкіл лише в Харкові, майже двісті шкіл на території області, окремі корпуси деяких вищих навчальних закладів, спортивні об‘єкти. Зруйновані частково або повністю майже 100 закладів культури.

Щодо медичної системи – загалом зруйновано або пошкоджено більш ніж сто закладів. В області є населені пункти, де районні лікарні зруйновані повністю.

«У Балаклії, яка перебуває під окупацією, районна лікарня зруйнована повністю і не функціонує. У Золочеві лікарня дуже постраждала. Ми змушені оперативно ухвалювати рішення щодо зміни маршрутів пацієнтів, щоб люди, які потребують медичної допомоги, були доставлені до функціонуючих медзакладів, — зазначив Олег Синєгубов. — Нагадаю, що на початку війни дуже сильно постраждала обласна дитяча лікарня. Ми її передислокували разом із медичним персоналом».

Керівник області підкреслив, що в майбутньому буде над чим працювати: відбудовувати житлові будинки, адміністративні будівлі, історичний центр міста.

По всій Харківській області 4200 житлових будинків зруйновано або мають пошкодження. У цю цифру входять багатоповерхівки, багатопід’їздні, багатоквартирні будинки — таких не менше 2700.

Олег Синєгубов відзначає, що наразі ХОВА оперативно отримує від Офісу Президента через закупівлі «Укрзалізниці» будівельні матеріали для проведення поточного ремонту. Проводиться робота з територіальними громадами щодо відновлення будівель та котелень.

«Але, якщо йдеться про відновлення об‘єктів, які зруйновані повністю, наприклад, будинки на Північній Салтівці або будівля Харківської обласної державної адміністрації, це можливо лише після завершення бойових дій», — говорить Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: