Як вступити у польський університет?

10:11  |  12.09.2023
Вступ до польских університетів
Новини компаній

Польща – це країна з високою якістю освіти та відносно доступними цінами. Завдяки цьому вона стала одним з найпопулярніших напрямків для навчання за кордоном серед українців. Якщо ви вирішили вступити до польського університету, вам необхідно ознайомитися з основними правилами та умовами вступу.

Для українських абітурієнтів існують певні особливості вступу до польських університетів. Зокрема, вони можуть вступати до польських університетів без проходження додаткових підготовчих програм. Однак їм необхідно довести, що вони володіють польською мовою на достатньому рівні.

Для цього можна надати сертифікат знання польської мови на рівні B1 або B2, виданий однією з польських мовних шкіл або установ. Якщо такого сертифіката немає, абітурієнт може пройти мовний тест у виші. За досвідом викладачів Букіскул, також потрібно добре знати англійську мову – пройти підготовку можна легко разом з репетитором в Харкові онлайн або офлайн. Достатньо обрати викладача за своїми побажаннями та цілями. 

Чому варто навчатись у Польщі?

Польща пропонує багато програм підготовки майбутніх спеціалістів з України. Серед переваг навчання у Польщі:

  • Польські університети пропонують якісну освіту, яка відповідає міжнародним стандартам.
  • Вартість навчання значно нижча, ніж у багатьох інших європейських країнах.
  • Диплом польського університету дає право на працевлаштування в будь-якій країні Європейського Союзу.

Польські університети пропонують широкий вибір спеціальностей, що відповідає потребам сучасного ринку праці. Також варто звернути увагу на привабливу сучасну інфраструктуру для навчання й орієнтацію на роботу з міжнародними партнерами. 

Як обрати гарний університет?

Щоб обрати дійсно хороший університет, варто звернути увагу на такі основні рекомендації:

  • Перш ніж почати шукати університет, важливо визначитися зі спеціальністю, на яку ви хочете вступати. 
  • Проведіть дослідження та вивчіть всю інформацію про університети. Переконайтеся, що університет пропонує програми для іноземних студентів.
  • Якщо у вас є можливість, поговоріть з випускниками університету, який вас цікавить. Вони можуть розповісти вам про своє навчання та свої враження від університету.

За досвідом викладачів Букіскул, коли ви знаєте, що для вас важливо, ви зможете наблизитися до вибору університету, який відповідає вашим потребам. Якщо у вас виникають запитання про те, як обрати університет, зверніться за допомогою до консультанта з вступу в польський університет або до іншого фахівця в галузі освіти.

Які предмети необхідно знати?

Для вступу до польського університету необхідно знати польську мову на рівні не нижче B1. Цей рівень дає можливість розуміти основні поняття та висловлюватися в простих ситуаціях. Далі залежно від спеціальності потрібно мати високий рівень з певних профільних дисциплін. 

Детальні вимоги до знання предметів для вступу на конкретну спеціальність можна знайти на вебсайті університету, в який ви плануєте вступати. Якщо ви не володієте мовою на потрібному рівні, ви завжди можете займатись з репетитором. 

Що потрібно для вступу українцям?

Для вступу у польські виші потрібно зібрати пакет документів. Загальний перелік містить:

  • свідоцтво про народження та паспорт;
  • закордонний паспорт;
  • атестат про отримання загальної середньої освіти;
  • анкета у виш;
  • сертифікат про знання польської мови;
  • медична довідка;
  • фотокартки розміром 3,5х4,5 см.

Усі українські студенти, які мають Карту поляка або візу тимчасового захисту, можуть навчатися в польських університетах безкоштовно. Також є підтримка житлом, фінансова та психологічна допомога. Багато університетів пропонують спеціальні програми для українських студентів для швидкої адаптації.

Популярні університети в Польщі

У Польщі є багато університетів, куди можуть вступити українці. Серед найбільш популярних варіантів виділяють:

  • Вроцлавський університет бізнесу. Тут готують висококваліфікованих спеціалістів з економічних та гуманітарних наук. В університеті приділяють увагу міжнародним відносинам, а також надають можливість отримати подвійний диплом. Виш бере участь у програмі ERASMUS+, що надає широкі можливості для студентів.
  • Краківська політехніка ім. Тадеуша Костюшко. В університеті є багато інженерно-технічних спеціальностей, що відкривають широкі можливості для абітурієнтів. Краківська політехніка займає ключові позиції, надаючи актуальні знання та можливості. Навчання проводиться на англійській та польській мовах. 
  • Академія фінансів та бізнесу Вістула. Це один з найбільш відомих університетів у Варшаві, де навчають бізнесу, економіці, сучасним технологіям та міжнародній політиці. У педагогічному складі – професори та доктори наук, що мають великий досвід.
  • Університет банківської справи у Вроцлаві. Цей університет зібрав спеціалістів у сфері внутрішньої безпеки, економіки, бізнесу та адміністрування. Також тут можна пройти стажування за міжнародними програми, отримати великі знання та досвід для подальшої роботи. У багатьох містах Польщі відкриті філіали навчального закладу.
  • Академій суспільних наук у Варшаві. Цей навчальний заклад займає перші місця у рейтингу найбільш престижних університетів. Тут проводиться багато профільне навчання з англійської мови, інформатики, педагогіки, логістики та інших напрямків. Відкриті філіали в інших великих містах країни.
  • Вроцлавський університет менеджменту. Це найбільш кваліфікована школа бізнесу, яка навчає управлінню та інформаційних технологій. Також заклад пропонує стипендії та гранти для найбільш успішних студентів. 

У Польщі багато університетів пропонують навчальні програми для абітурієнтів з України. Також виші пропонують відносно прості умови вступу, знижки на навчання, стипендії, гарні умови проживання. Тому варто ознайомитись з доступними варіантами, щоб обрати для себе найкращий університет для отримання базової освіти. 

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: