Варіанти заробітку для тих хто знає польську: актуальні напрямки для працевлаштування 

17:43  |  07.12.2022
Новости компаний

Вивчення польської мови дедалі стає все більш актуальним для українців. А разом з цим росте попит і на послуги репетиторів, адже самостійно освоїти її на високому рівні дуже важно. Така тенденція обумовлена тим, що наші співвітчизники давно вже їздять в сусідню країну на роботу, навчатися в ВНЗ, а в зв’язку з війною дуже багато українців виїхали саме в Польщу шукати прихистку та планують там лишатися певний час.

Таким чином, у викладачів польської відкриваються гарні перспективи для праці. Вони можуть влаштуватися перекладачами, учителями, викладачами курсів чи давати приватні уроки. В будь-якому випадку в них буде попит на послуги, що є гарантією стабільного заробітку.

Підготовлено за підтримки сервісу Букі
Підготовлено за підтримки сервісу Букі

Варіанти організації праці для викладачів польської

Війна, яка почалася в Україні 24 лютого, стала причиною переселення багатьох людей. Жителі східних, південних та північних регіонів масово переїздили в більш спокійні області та за кордон, залишаючи свої домівки та робочі місця, ВНЗ та школи. Проте для викладачів польської втрата посади не стала критичною, бо вони з легкістю можуть заробляти на новому місці. Причому, працевлаштуватися можна як офлайн, так і онлайн.

В першому випадку, влаштуватися можна в школу, коледж, на курси чи давати приватні уроки. Робота офлайн більш традиційна, треба за графіком приходити на заняття та працювати з місцевими учнями в форматі прямого контакту. Якщо такий варіант не влаштовує чи немає змоги його реалізувати, то можна працювати онлайн. В такому випадку викладання ведеться дистанційно, а учні можуть знаходитися в момент уроки в будь-якому куточку світу. При цьому, графік, навантаження та кількість уроків в день викладач регулює на власний розсуд, що дуже зручно.

Цікаво й те, що формат онлайн не обмежує можливостей працевлаштування, навпаки, відкриває більше способів заробітку. Так, добре володіючи польською дистанційно можна не тільки вести уроки, а й займатися другими видами діяльності:

  • перекладач;
  • автор статей (але для цього треба, щоб польська граматика була на рівні C 2, не менше);
  • озвучування відео;
  • викладати на курсах;
  • вести власний спікінгклаб тощо.

Як бачимо для такої спеціальності раптовий вимушений переїзд, навіть в іншу країну, не є перешкодою для працевлаштування. Викладачі польської можуть швидко знайти роботу чи тимчасовий підробіток як стаціонарно на новому місці проживання, так і онлайн. При цьому вони мають змогу забезпечити собі гідний дохід буквально з перших днів.

Скільки можна заробляти, знаючи польську

Впевнене володіння іноземною мовою, тим більше затребуваною – це зручна можливість забезпечити собі стабільний дохід:

ПрофесіяСередній рівень ЗП
Викладач в школі (Польща)5000 зл. (брутто)
Викладач в школі (Україна)15 000 грн
Репетитор Від 15 000 грн
Автор статей10-20 000 грн
Перекладач 20 000 грн

Звісно, рівень заробітної плати напряму залежить від навантаження та графіку роботи. Проте, на ці показники викладачі можуть вплинути самотужки.

Як підвищити дохід учителю польської

Щоб мати змогу більше заробляти треба збільшити навантаження, тобто знайти додаткових учнів чи клієнтів, брати більше завдань та давати більше уроків. Але для цього важливо попрацювати над власним просуванням, організувати рекламу себе як спеціаліста. Підійдуть різні методи:

  • об’яви в групах населеного пункту;
  • запуск таргету в соціальних мережах;
  • залучення за рахунок зниження ціни, бонусів.

Гарний результат забезпечують і рекомендації учнів, клієнтів. Для цього можна навіть просити їх залишати відгуки про співпрацю та радити вас як спеціаліста своїм знайомим.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: