Зруйновану окупантами будівлю Харківської ОДА можуть відновити за прикладом Рейхстагу в Берліні — Терехов

17:58  |  12.06.2022
Зруйновану окупантами будівлю Харківської ОДА можуть відновити за прикладом Рейхстагу в Берліні - Терехов

Харківській міський голова Ігор Терехов обговорював з архітектором Норманом Фостером ідею відновлення зруйнованої в результаті ракетного обстрілу російських окупантів будівлі Харківської ОДА. Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Страна.ua».

За словами Терехова, суть ідеї полягає в тому, щоб залишити фасадну частину у тому вигляді, в якому вона знаходиться сьогодні. А все інше оформити у сучасному стилі.

«Фостер свого часу реконструював будинок Рейхстагу в Берліні, і зовні йому вдалося зберегти будинок в історичному вигляді, навіть усі написи солдатів залишив на стінах. Сьогодні це визначна пам’ятка. А всередині – це сучасна будівля, яка не має нічого спільного з часами Гітлера. Хочемо щось подібне зробити й з будівлею обладміністрації», — сказав Терехов.

Нагадаємо, 1 березня російські війська випустили по площі Свободи дві ракети «Калібр». Перша ракета спричинила вибух біля будівлі ОДА, друга поцілила безпосередньо в неї.

Внаслідок атаки Будинок рад отримав значних пошкоджень, загинуло 29 людей.

3 червня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що будівлю обладміністрації вже не відновити.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: