Японець, який 9 місяців провів у метро Харкова, відкрив у місті заклад із безкоштовними обідами (відео)

19:09  |  19.04.2023
Японець, який 9 місяців провів у метро Харкова, відкрив у місті заклад із безкоштовними обідами

Фото: Укрінформ

Безкоштовну кав’ярню в Харкові відкрив волонтер з Японії. 75-річний Фумінорі Цучіко вразив українців ще в червні 2022 року, коли приїхав жити в харківське метро, щоб підтримати містян, які ховалися від російських обстрілів. А тепер вирішив ще й безкоштовно годувати жителів Харкова гарячими обідами. Про це йдеться в сюжеті «ТСН».

Як йдеться в сюжеті, з половиною відвідувачів Фумінорі знайомий особисто, адже разом з ними 9 місяців прожив у підземці, коли росіяни нещадно обстрілювали Харків.

Фумі — так його кличуть друзі. Він погано знає англійську, а харків’яни не знають японської, та вони знаходять спільну мову й без слів.

«Кожна людина щодня має їсти. І хоча б один раз на день я хочу нагодувати людей, бо більшість наразі має труднощі з грошима», — каже Цуціко.

Меню щодня у його кафе різне, сьогодні — суп, макарони та курячі крильця, на десерт — чай із солодким пиріжком. Кухарів закладу шукали за оголошеннями.

У це кафе чоловік вклав власні кошти, також допомогли друзі з Японії, благодійники та підписники у соцмережах. Свій заклад відкрив на понівеченій Салтівці, там же він й винаймає квартиру.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: