Впустив російських окупантів в Ізюм: у Харкові заочно судитимуть депутата від «ОПЗЖ»

11:39  |  12.04.2023
Впустив російських окупантів в Ізюм: у Харкові заочно судитимуть депутата від "ОПЗЖ"

Фомічевський. Фото: ХАЦ

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо депутата за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що депутат VIII скликання Ізюмської міської ради від забороненої політичної партії в Україні «Опозиційна платформа — За життя» Анатолій Фомічевський перейшов на бік ворога.

Він показав окупантам шлях у місто Ізюм, про який не знали російські військові та який дав їм змогу обійти оборону української армії.

Депутат-зрадник також зливав окупантам місцерозташування людей, які здійснювали волонтерську допомогу ЗСУ, осіб, які брали участь в проведенні АТО/ООС. Крім того, він доносив на представників правоохоронних органів, територіальної оборони Ізюма та членів їхніх сімей.

Він також поширював серед ізюмчан дезінформацію про те, що державна і міська влада начебто здала Київ та Харків, та закликав співпрацювати з окупантами.

Обвинуваченого судитимуть заочно у Київському районному суді Харкова.

Досудове розслідування проводив СВ Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: