В Харкові проходить шкільний конкурс фотографій у вишиванках

16:34  |  12.05.2023
Діти в вишиванках

Телеграм-канал "Харків надихає"

В Харкові продовжується шкільний конкурс фотографій у вишиванках, присвячений українській культурі. Конкурс проходить з нагоди Дня вишиванки, Дня слов’янської писемності тa культури, Вcесвітнього дня культурної різноманітності в iм’я діалогу та розвитку, Міжнародного дня матері та Міжнародного дня сім’ї повідомляє телеграм-канал Департаменту освіти Харківської міськради «Харків надихає».

Організатори запрошують дошкільнят, школярів, вихованців позашкілля долучитися до освітньої акції “Українська культура як місток єднання минулого, сьогодення та майбутнього українців».

«З давніх-давен вишита сорочка виконувала роль потужного оберега. Вишиванка в наш час стала не просто елементом етнічної одягу, який зберігає пам’ять роду та генетичний код нації, а стає символом української нескореності, єдності української нації, містком єднання минулого, сьогодення та майбутнього українців. Просимо надсилати фото та фотоколажі, на яких видно учасників із членами їхніх родин у вишиванках», — повідомляють організатори. Матеріали протягом травня приймаються на електронну адресу kharkiv.challenges@ukr.net.

Також учасників запрошують ділитися історіями з власного досвіду про те, як вдається знайомити іноземців з українською культурою, популяризувати наші традиції, підтримувати Батьківщину та закохувати в те, що має цінність для українців. Вид контенту (фото, фотоколаж, відеоролик, літературна творчість) кожен учасник обирає сам.

Загальні вимоги до робіт:

  • Відповідність матеріалів тематиці та терміну проведення акції. Розміщуватимуться роботи, виконані в травні. Світлини та відеороботи з інших акцій та марафонів, навіть аналогічних за змістом, не розглядатимуться.
  • Авторство. На каналі “Харків надихає” оприлюднюються авторські матеріали. З метою захисту авторських прав просимо зазначати в матеріалах прізвище, ім’я, заклад освіти, клас/групу, район.
  • Формат. Приймаються відеофайли з розширенням .mp4, фото/колаж – формат .jpg або .png.

Кращі роботи протягом травня публікуватимуться в Telegram-каналах Департаменту освіти Харківської міськради — Харків надихає та Харківські герої освітнього фронту .

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Олена 19:14 | 12.05.23

    Нехай директори шкіл й вчителі подають приклад — викладають свої фото в вишиванках. Бажано б було і мера міста побачить в вишиванці.

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: