В Харькове уничтожают «легкие» города ради дороги к элитным коттеджам — активисты (видео)

11:56  |  02.05.2018

Фото: screenshot

В Саржином яру развернулась масштабная стройка. «Реконструкция» затеяна с целью проложить дорогу к элитным коттеджам и таунхаусам, которые построенные там. Об этом на своей странице в Facebook сообщили активисты Антикоррупционного блока участников АТО.

«Вже на вході до Ботсаду, вздовж проспекту Науки, поблизу вже існуючої забудови, ми побачили нову огорожу. Паркан з металевих листів відгородив значну частину муніципальної території біля пішохідної зони. З реєстру держгеокадастру бачимо, що ця ділянка не передавалася нікому у власність чи користування. Самозахоплення? Лише дурень не збагне, що без відома очільників Харкова ніхто не відхопить й клаптика землі, та ще й біля Ботсаду. Ніхто з охоронців нелегальної парковки так і не наважився вийти і дати коментар», — говорится в сообщении активистов.

На самом краю зоны отдыха в Саржином яру, активисты обнаружили целые участки спиленных деревьев. На одном из таких участков они увидели стройматериалы, но охранник сказал, что он ничего не знает и все вопросы к прорабу.

«Далі, дійшовши до краю зони відпочинку, ми побачили цілі галявини там, де нещодавно росли прекрасні дерева. Одна з ділянок була огороджена парканом, але ми вирішили туди зайти. Зустрівши на будмайданчику самотнього сторожа — запитали, що тут будується? Відповідь вразила — тут лише склад будматеріалів. Навіщо для зберігання тротуарної плитки вирубувати здорові дерева, сторож не відповів. Якщо людину не можна простити, її можна зрозуміти – чоловік підробляє копійчину і боїться сказати хоч слово всупереч своїм хазяям. Ще живі в розумі радянські патерни мислення, які не дають усвідомити просту річ – єдине джерело влади в країні – народ, і ніякому товстосуму не можна узурпувати ні владу, ні парки, що є місцями загального користування. В народі кажуть: «чим далі в ліс, тим більше дров». У випадку Ботанічного саду це прислів’я слід сприймати буквально – чим далі ми заходили до парку, тим більше галявин з вирубаних дерев ми бачили. Масштаби вражають. Обійшовши весь сад і оцінивши плани будівництва, ми можемо з впевненістю сказати, що вся ця так звана «реконструкція» затіяна з однією метою – прокласти дорогу до елітних котеджів та таунхаусів, що побудовані в Саржиному яру. За рядами височенних парканів з колючим дротом видніються верхівки казкових «теремків», з басейнами та приватними зоопарками, що місцеві хазяї життя побудували в рекреаційній зоні. Саме біля них і проходить будівництво нових доріг, щоб багатії могли вийти до яру прямо з дому чи припаркувати в саду свої автівки. Задля примхи окремих мажорів знищується важлива ланка місцевої екосистеми, адже важливість Ботанічного саду для такого мегаполіса, як Харків, важко переоцінити. Ботсад без перебільшення є «легенями» Харкова і знищення цього лісу стосується кожного», — сообщили активисты.

https://www.facebook.com/anticorATO/videos/558179194567692/

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: