В Харківській ОВА розповіли, що буде далі з театром імені Пушкіна

12:26  |  27.12.2022
В Харківській ОВА розповіли, що буде далі з театром імені Пушкіна

Фото: kharkivoda.gov.ua

Спочатку змінять статутні документи, печатку. Нова назва на фасаді будівлі з’явиться згодом. Про це повідомив директор Департаменту культури та туризму Харківської ОВА Едуард Павленко.

«Харківська ОВА ще 1 березня підтримала ініціативу колективу театру про перейменування закладу. В нас було лише одне побажання – залишити слова «академічний драматичний театр», тому що це пов’язано з інституційною діяльністю закладу», – розповів Едуард Павленко.

За словами т.в.о. директора театру Олени Ткаченко, впродовж повномасштабного російського вторгнення заклад тричі постраждав від від ворожих снарядів — прямих влучань не було, але вибухові хвилі та уламки пошкодили фасад будівлі й вибили вікна. Наразі вистави проходять у приміщенні з малою сценою, яке не опалюється.

«Звичайні люди розібрали свої теплиці та дали нам скло. Ми своїми руками засклили малу сцену. Якби цього не відбулося, в зимовий період глядачам було б дуже холодно у залі. Ми встановили обігрівачі, перед спектаклем вмикаємо кондиціонер і стає доволі тепло. Завдяки Департаменту туризму і культури Харківської ОВА ми змогли погасити борги за опалення, за листопад та грудень – за електрику. Намагаємося дарувати людям натхнення на життя, мирне життя», – розповіла Олена Ткаченко.

За її словами, театр перейшов на український репертуар ще до введення військового стану. Було створено дві вистави – «Украдене щастя» та «Лісова пісня». Нещодавно відбулася прем’єра за твором Е. М. Ремарка «Возлюби ближнього свого».

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що 24 грудня 2022 року депутати Харківської обласної ради ухвалили рішення про перейменування Харківського академічного театру імені А.С. Пушкіна. Відтепер заклад має назву «Харківський академічний драматичний театр».

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: