Учителям Харківської області передали майже 600 ноутбуків від ЮНІСЕФ

17:07  |  05.07.2022
Учителям Харківської області передали майже 600 ноутбуків від ЮНІСЕФ

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Департаменті науки і освіти Харківської ОВА повідомили, що необхідне цифрове обладнання отримають учителі, чиї заклади освіти постраждали внаслідок агресії рф.

«ЮНІСЕФ у тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України передав 583 ноутбуки вчителям Харківщини. З перших днів війни Харківська область перебуває під постійним масованими ударами ворога. Пошкоджень і руйнувань зазнали більше 200 загальноосвітніх шкіл», – зазначили в Департаменті науки і освіти ХОВА.

Зокрема, понад 10 тисяч вчителів вимушені були змінити місце проживання, але продовжували навчати учнів дистанційно.

Сучасні ноутбуки нададуть можливість педагогам в новому навчальному році постійно підтримувати зв’язок з учнями та здійснювати освітній процес навіть онлайн.

«В області триває підготовка до відновлення навчання, яке незважаючи ні на що заплановано розпочати у вересні 2022 року. Враховуючи безпосередню близькість до кордону і активні бойові дії, є вірогідність, що заклади загальної середньої освіти розпочнуть навчання у дистанційному режимі, тому освітяни Харківщини щиро вдячні за допомогу, надану ЮНІСЕФ і Міністерством освіти і науки України, яка зараз дуже доречна», – наголосили в Департаменті.

Загалом ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України передав 5050 ноутбуків вчителям, школи яких були зруйновані через війну. Окрім Харківщини, ноутбуки отримали педагоги ще 10 регіонів.

Довідка. Гуманітарна допомога від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) надходить у межах підготовки до відновлення навчання у вересні 2022 року та становить приблизно 2 млн дол. Підтримка ЮНІСЕФ стала можливою завдяки фінансуванню від урядів Японії, Норвегії та Ірландії.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: