У росіян немає сил чи засобів, які б свідчили про наміри йти в штурм у напрямку Харкова — Синєгубов

12:34  |  12.01.2024
«Ми прийняли «бюджет війни» - більшість видатків буде спрямована на ЗСУ», - Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

На півночі Харківської області росія накопичує війська, щоб показати свою присутність. Про це під час пресконференції розповів керівник ОВА Олег Синєгубов, — повідомляє «Суспільне».

«Просування в бік Харкова немає. Так, на півночі є сили рф, але вони мають демонстраційний характер, щоб показати свою там присутність. Сил чи засобів, які б свідчили про наміри ти в штурм, на цьому напрямку немає. Ми моніторимо ситуацію 24/7», — каже Синєгубов.

Російські військові на Бєлгородському напрямку намагаються застерегти українські сили від активних дій.

«Прибули кілька штурмових рот «Z», їх посадили на БТР, намалювали «Z» і пустили кататися вздовж держкордону, однак на безпечній відстані від наших військових. Це були демонстрації: «Ми все ж присутні, ми тут», — каже Синєгубов.

Він повідомив, що приземлилися чотири ІЛи, і якимись каналами поширилася паніка, що війська рф провели штурми. Дійсно, було приземлення літаків, але вони привезли ракети С-300 — якими обстрілювали Харків та область.

Характер обстрілів Харківщини протягом 15-21 січня відрізнявся від атак попереднього тижня.

«Порівнюючи з минулим тижнем — обстріли активізувалися. Було 20-25 населених пунктів під атаками — йде мова про обстріли з танків і зруйновану цивільну інфраструктуру. А минулого-позаминулого тижня було понад 10 ракет по одному населеному пункту, Липцях», — зазначив очільник ОВА.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: