У поліції спростували слова росіян про «неонацистів» у Грозі

14:07  |  10.10.2023
У поліції спростували слова росіян про "неонацистів" у Грозі

Фото: t.me/synegubov

Керівник слідчого управління Національної поліції у Харківській області Сергій Болвінов пояснив, що Андрій Козир, тіло якого перепоховували в селі Гроза, служив у лавах ЗСУ і загинув у 2022 році. Про це Болвінов у коментарі «Радіо Свобода».

Так у поліції відреагували на слова постійного представника росії в ООН Васілія Нєбєнзі щодо російського ракетного удару по кафе в селі Гроза Харківської області.

Небензя заявив, що удар був під час похорону одного з нібито «високопоставлених українських націоналістів» і «в них брали участь багато його спільників неонацистів».

Болвінов спростував ці заяви й наголосив, що Козир загинув у 2022 році, а на його поминках зібралися місцеві жителі.

«Він не був високопосадовцем і не займав високі щаблі в ЗСУ. Він був місцевим жителем і загинув біля Попасної. Всі вони загинули через російську ракету. Це звичайні люди. Пенсіонери, вчителі, медики, друзі. Всі загиблі й поранені – цивільні люди. Серед них немає жодного загиблого чи пораненого військовослужбовця», — сказав Сергій Болвінов.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що 5 жовтня обстріляли кафе та магазин у селі Гроза Куп’янського району, де було багато цивільних людей. Удар по селу Гроза на Харківщині росіяни завдали ракетою типу «Іскандер».

Станом на 10 жовтня кількість загиблих у селі Гроза на Харківщині через російський ракетний удар збільшилася до 53 людей, серед яких 8-річний хлопчик. Отримали тілесні ушкодження 6 мирних мешканців.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: