У липні повітряна тривога в Харкові тривала понад 26 діб

15:07  |  01.08.2024
У липні повітряна тривога в Харкові тривала понад 26 діб

Фото: city.kharkiv.ua

Повітряна тривога у Харкові протягом липня тривала 637 годин 25 хвилин, що становить 26,5 доби. Про це повідомили у Департаменті надзвичайних ситуацій.

«Аналіз тривог та причин їх виникнення в Харківській області показав, що реальну загрозу місту в липні було зафіксовано 70 разів. Однак часто тривога тривала безперервно добу або навіть дві. Тому питання розмежування тривог вкрай актуальне. До грудня 2024 року в Харкові необхідно запровадити місцеву автоматизовану систему централізованого оповіщення населення. Вона передбачає, зокрема, диференціацію повідомлень про загрози з боку рф. Коли в небі знаходиться МІГ-31К з потенційним носієм ракети «Кинжал», тривога лунає по всій Україні. Але у випадку з КАБами кількість тривог може бути значно меншою», — зазначили в департаменті.

Ситуаційний центр міста Харкова здійснює цілодобовий моніторинг та аналіз оперативної обстановки включно з загрозами воєнного характеру.

Завдяки постійному зв’язку з працівниками ДСНС, патрульною поліцією та іншими службами забезпечується оперативне реагування на надзвичайні ситуації в місті.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: