У Харкові виявлено понад 2,4 тисячі вибухонебезпечних предметів

13:12  |  19.04.2023
У Харкові виявлено понад 2,4 тисячі вибухонебезпечних предметів

Фото: city.kharkov.ua

З початку повномасштабної війни у Харкові зареєстровано близько 4,4 тис. заявок на розмінування та виявлено понад 2,4 тис. вибухонебезпечних предметів.

Як повідомили у Департаменті по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту, внаслідок ведення активних бойових дій у безпосередній близькості від Харкова та постійних обстрілів з усіх видів вогневого ураження значні території міста є достатньо небезпечними з точки зору наявності вибухонебезпечних предметів.

За інформацією департаменту,  з початку року було зареєстровано 120 заявок на розмінування. При реагуванні на них було виявлено 37 вибухонебезпечних  предметів.

«Сьогодні ми маємо значну площу територій та об’єктів, в тому числі критичної інфраструктури, які потребують планового обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів. Проте, у зв’язку з тим, що пріоритетними у розмінуванні є деокуповані райони області, залишається проблемним обстеження територій і об’єктів міста», — повідомили у департаменті.

Зараз найбільш небезпечними територіями є Північна Салтівка, Роганський житловий масив, селища Мала Данилівка, П’ятихатки, Жуковського, деякі місця поховання людей та зелені зони, які розташовані поблизу Окружної дороги та в місцях, де велись найбільш активні бойові дії.

Для розв’язання цієї проблеми налагоджено координацію спільних дій з Харківською обласною військовою адміністрацією, ГУ ДСНС у Харківській області, ГУ Національної поліції в Харківській області та іншими структурами.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: