У Харкові стартувала масштабна акція з висадки дерев

15:15  |  23.03.2023
У Харкові стартувала масштабна акція з висадки дерев

Фото: city.kharkov.ua

У рамках двомісячника «Зелена весна» у Журавлівському гідропарку висадять понад 20 тис. дерев. Разом із працівниками СКП «Харківзеленбуд» у першій висадці дерев у сосновому бору взяв участь Харківський міський голова Ігор Терехов. Про це повідомили в Харківській міській раді.

Очільник міста наголосив на важливості цієї акції, бо багато зелених зон у Харкові постраждали через війну. Були прильоти й в ліс у Журавлівському гідропарку. Крім того, поряд велися бойові дії, через що частину пошкоджених дерев довелося видалити.

«Як я й обіцяв, зараз ми масово висаджуємо дерева у Журавлівському гідропарку. Це дуже важливо, бо ця територія стане частиною майбутнього «зеленого каркасу» міста», — наголосив мер.

Також Терехов повідомив, що найближчим часом дерева висадять і з іншого боку соснового бору. Мер зазначив, що ця територія є рекреаційною зоною, тому під будівництво житлових будинків землі лісового фонду не виділятимуться.

«Хочу поставити крапку в бажанні деяких бізнесменів збудувати щось на цій території. Тут будуть тільки ліси, зелені насадження, рекреаційна зона. Така моя відповідь бізнесу. Для будівництва будинків у нас є інші локації в межах міста», — наголосив міський голова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: