У Харкові на котельнях встановлюють газові генератори

17:59  |  26.04.2023
У Харкові на котельнях встановлюють газові генератори

Фото: city.kharkov.ua

Працівники КП «Харківські теплові мережі» закінчили монтаж першого з п’яти газових генераторів, отриманих для автономної роботи котельних в рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні II».

Як повідомив начальник управління експлуатації КП «ХТМ» Сергій Мельниченко, станом на сьогодні фахівці змонтували та провели пусконалагоджувальні роботи однієї установки. Її вдалося успішно запустити без зовнішнього електроживлення.

Завдяки міні-ТЕЦ, яка відтепер є частиною котельні, джерело теплопостачання зможе безперебійно забезпечувати теплом та гарячою водою вісім житлових будинків, школу та дитячу лікарню.

Потужність такого екологічно безпечного генератора — 71 кВт електричної та 116 кВт теплової енергії, яку він виробляє у процесі охолодження двигуна.

Зараз проєктно-монтажні роботи зі встановлення таких генераторів тривають ще на чотирьох котельнях у різних районах Харкова.

Проєкт реалізується Німецьким товариством міжнародного співробітництва за фінансової підтримки урядів Німеччини та Швейцарії.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: