У Харкові демонтують частину найбільш зруйнованого будинку на Північній Салтівці

19:47  |  14.06.2023
На Північній Салтівці відновлюють житловий фонд та готуються до зими

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові демонтують частину найбільш зруйнованого будинку на Північній Салтівці — 16-поверхівки на вулиці Наталії Ужвій. Відповідне рішення ухвалила Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області.

“За результатами обговорення, на підставі розгляду та опрацювання наданих документів (листів Харківської міської ради, слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області, слідчого відділу Управління СБУ в Харківській області) регіональна комісія вирішила схвалити перелік потенційно аварійно небезпечних об’єктів, які потребують невідкладних робіт щодо часткового демонтажу частин або його окремих конструкцій”, — йдеться в протоколі засідання комісії.

У додатку до рішення лише одна адреса — будинок по вулиці Наталії Ужвій, 82.

Ця 16-поверхівка — один із найбільш зруйнованих будинків на Північній Салтівці. Її світлини облетіли світ, її знімають українські та закордонні фотографи. Половини цього будинку фактично немає, в деяких місцях він світиться наскрізь, а квартири повигоряли.

Згідно з рішенням комісії, один під’їзд треба знести. Що робити з більш уцілілим, вирішуватиметься згодом — відповідно до висновків експертів і фінансових кошторисів щодо відновлення, якщо воно буде можливим.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: