У Харківській області завершено опалювальний сезон

20:44  |  10.04.2023
Отныне все украинцы могут выбирать оптимальную систему учета тепла

Цими вихідними припинили опалення в Слобожанській та Вовчанській громадах.

Понад тиждень тому останніми відключили також від тепла соціальну сферу Барвінківської, Богодухівської, Валківської, Кегичівської, Первомайської, Чугуївської та Мереф’янської громад.

Забезпечення громад теплом перебувало на особистому контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Зокрема, він доручив максимально швидко відновити опалення на деокупованих територіях.

Наразі опалювальний сезон вже закінчився, оскільки згідно з встановленими нормами, за середньої температури повітря понад +8°С протягом трьох діб послуги з центрального теплопостачання споживачів можна припиняти.

«Найважче цей опалювальний період проходив на деокупованих територіях. Так, із 17 котелень Вовчанської громади в роботі було лише 2 твердопаливні котельні, оскільки газ відключили росіяни. У Куп’янській громаді діяло 5 котелень із перервами через постійні обстріли та пошкодження», – розповіли в Департаменті житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА.

Упродовж опалювального періоду 2022/2023 років у роботу було запущено 518 котелень області, з них 34 працювали на деокупованих територіях. Загалом опалювали 7641 багатоквартирний житловий будинок з централізованим теплопостачанням.

Завдяки взаємодії із різними міжнародними організаціями підприємства Харківщини вдалося забезпечити генераторами, щоб була можливість працювати навіть після російських обстрілів. Від різних донорів для потреб підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення загалом отримали 313 генераторів різної потужності.

Внаслідок російських обстрілів у населених пунктах області було зафіксовано пошкодження 240 об’єктів теплопостачання та 61,8 км теплових мереж. Наразі триває відновлення, громади починають готуватися до наступного опалювального сезону.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: