У Харківській міськраді створили новий департамент

16:26  |  02.07.2024
В городском совете созданы новые департаменты

Фото: city.kharkov.ua

Депутати Харківської міської ради на позачерговій сесії 2 липня підтримали створення Департаменту інклюзивної доступності та безбар’єрного середовища.

Департамент здійснюватиме державну політику у сфері створення та функціонування безперешкодного середовища для всіх груп населення на території Харківської міської територіальної громади.

Його мета — забезпечувати рівні можливості кожній людині реалізовувати свої права, отримувати послуги шляхом інтегрування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності. Це стосується різних сфер — транспорту, будівництва, благоустрою, соціальної інфраструктури та ін.

«Новий департамент виконуватиме значущі для суспільства функції. Сьогодні дуже багато людей потребують захисту. Ми першими в Україні створюємо такий орган, і я сподіваюся на його результативну роботу», — підкреслив Терехов.

Департамент забезпечить координацію дій між різними підрозділами міської ради, громадськими організаціями, експертами тощо.

Створення Департаменту інклюзивної доступності та безбар’єрного середовища дозволить комплексно та системно підійти до облаштування комфортного міського простору для всіх категорій населення, незалежно від їхніх фізичних можливостей.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: