Терехов: У нас є концептуальне бачення розвитку Харкова

18:46  |  21.02.2023
Терехов: У нас є концептуальне бачення розвитку Харкова

Фото: city.kharkov.ua

Міська рада спільно з міжнародними організаціями продовжує працювати над створенням оновленого Генерального плану Харкова, який складатиметься з архітектурних рішень, просторового розвитку міста та його нової економічної моделі.

Як зазначив на засіданні робочих груп «UN4Kharkiv» та «UN4Mykolaiv» Харківський міський голова Ігор Терехов, до цієї роботи залучені фахівці Фонду Нормана Фостера, берлінської інжинірингової компанії та місцеві фахівці.

Також періодично проводяться додаткові зустрічі з місцевими та міжнародними експертами з питань транспорту, енергетики, оцінки збитків, комунікацій, економічного відновлення та реконструкції культурної спадщини.

Терехов відзначив важливість планування майбутнього Харкова вже зараз. За його словами, чіткі плани допоможуть з пошуком партнерів та інвесторів для подальшої відбудови міста.

«На сьогодні ми вже маємо попереднє концептуальне бачення розвитку Харкова як міста майбутнього з інноваційними технологіями в усіх сферах життєдіяльності», — підкреслив мер.

Він подякував учасникам зустрічі та експертам, які вже понад сім місяців разом розробляють новий концепт.

Сьогодні були представлені останні напрацювання робочих груп «UN4Kharkiv» та «UN4Mykolaiv», а також обговорювалися подальші кроки.

У зустрічі взяли участь представники Європейської економічної комісії ООН, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини, Фонду Нормана Фостера та інших міжнародних організацій.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: