Терехов: У комунальних питаннях треба відходити від великої централізації

12:49  |  01.04.2024
Терехов: Харків краще підготовлений до можливих атак

Фото: city.kharkiv.ua

Щоб забезпечити життєдіяльність Харкова під час війни, необхідна диференціація в усіх сферах. Про це в інтерв’ю інтернет-виданню «LIGA.net» заявив міський голова Ігор Терехов.

За його словами, в умовах, коли ворог цілеспрямовано руйнує об’єкти критичної інфраструктури міста, альтернативні варіанти подачі тепла та води в будинки є надважливими.

«Вже цього опалювального сезону ми працювали частково завдяки тому, що збудували модульні котельні в житлових мікрорайонах. Попри блекаут у місті, 40 тис. абонентів його навіть не відчули, бо у підготовці до зими ми зробили альтернативне опалення. Працювали котельні, які перейшли на генератори.  Диференціація теплової мережі буде пріоритетом у підготовці до нового опалювального сезону, щоб менше давати навантаження на стаціонарні великі ТЕЦ», — повідомив Ігор Терехов.

Також у Харкові, за словами мера, розглядають альтернативні варіанти постачання води. Один із них — буріння свердловин.

«В умовах війни диференціація потрібна в усіх сферах. Це хороший рецепт, як розв’язати проблеми з водо-, тепло- та електропостачанням. Настав час максимально відходити від великої централізації», — наголосив Терехов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: