Терехов: Думаю, наші діти розмовлятимуть лише українською

12:06  |  08.02.2023
Терехов: Думаю, наші діти розмовлятимуть лише українською

Фото: city.kharkov.ua

Зрештою, усі російськомовні харків’яни перейдуть на українську мову, але на це потрібен час. Про це Харківський міський голова Ігор Терехов заявив в інтерв’ю «BBC News Україна».

За його словами, зараз дедалі більше харків’ян хочуть розмовляти українською мовою.

«Вони вчаться говорити саме українською, і, я вважаю, зрештою, ми всі розмовлятимемо українською. Я б сказав, що це наш фронт з росією», — підкреслив Ігор Терехов.

При цьому мер зазначив, що харків’янам не треба нав’язувати українську мову: поступово вони самостійно прийдуть до цього рішення.

«Наші діти, я думаю, розмовлятимуть лише українською. Але зараз триває війна, і мовне питання може роз’єднувати. Бо дуже багато харків’ян, солдатів, які захищають Україну, гинуть в окопах, і вони розмовляють російською мовою. Але від цього вони анітрохи не менші українці і герої. Не треба нікому нічого нав’язувати. Це прийде саме собою. Це динамічний еволюційний процес», — наголосив Ігор Терехов.

Також мер зазначив, що після повномасштабного вторгнення рф та масованих обстрілів міста ворожою армією ставлення харків’ян до росії стало навіть радикальнішим, ніж на Заході України.

За його словами, проукраїнську позицію займають понад 95% містян.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: