Слідство встановило росіянина, який під час окупації вбив та розчленував фермера з Харківщини

17:25  |  30.01.2023
Поліція перевіряє інформацію про вбивство окупантами фермера з Шевченківської громади - ЗМІ

Фото: suspilne.media

Під час окупації частини Харківської області військовий російської армії вбив, розчленував та спалив тіло фермера з Куп’янського району. Слідчі з’ясували ім’я окупанта, йому заочно повідомили про підозру. Текст повідомлення про підозру опублікував Офіс генпрокурора.

Підозрюваного звуть Піддубний Віталій Степанович, він є військовослужбовцем 7 окремого мотострілецького полку, родом з Курської області.

Слідство встановило, що 31 липня 2022 року Піддубний разом з іншими військовими приїхали до села Безмятежне до місцевого фермера.

Окупанти вишукували людей, які мають проукраїнську позицію. Піддубний попросив фермера підійти та допомогти з ремонтом авто, при собі окупант мав зброю: «З мотивів національної нетерпимості умисно здійснив не менше одного пострілу».

Фермер внаслідок поранення помер. Піддубний розчленував тіло вбитого, поклав частину в авто, на якому окупанти приїхали, та підпалив, іншу частину тіла «утилізував по дорозі».

Окупанту загрожує довічне ув’язнення, його підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни.

Про вбивство фермера ЗМІ повідомляли у серпні 2022 року. Фермер — родом із Закарпаття, між собою люди називали його «Вуйко».

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: