Серед загиблих в селі Гроза на Харківщині 8-річний хлопчик — поліція

19:53  |  05.10.2023
Серед загиблих в селі Гроза на Харківщині 8-річний хлопчик - поліція

Фото: hk.npu.gov.ua

На даний час з-під завалів дістали 57 людей. 51 громадянин загинув, ще 6 травмовані. Серед померлих 8-річний хлопчик. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

5 жовтня близько 13:25 російські військові вдарили по селу Гроза Куп’янського району. Ракета влучила у магазин-кафе.

За словами начальника поліції Харківщини Володимира Тимошка, на ранок сьогоднішнього дня в селі мешкало 330 людей.

Росіяни вдарили ракетою Іскандер М. Вже за декілька хвилин на місце події прибули поліцейські, рятувальники, медики.

«В магазині-кафе знаходилося близько 60 селян, які поминали свого односельця. Майже з кожної хати прийшли люди  на поминки. Це не просто горе. Це про геноцид народу. На цю годину виявили 51 загиблого, у тому числі 8-річного хлопчика, а також 6 поранених. Для ідентифікації невстановлених осіб будемо проводити експертизи ДНК», — зазначив Володимир Тимошко.

Працівники слідчо-оперативної групи проводять огляд місця події та документують наслідки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що 5 жовтня обстріляли кафе та магазин у селі Гроза Куп’янського району, де було багато цивільних людей.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону повідомив, що під час ракетного удару у магазині-кафе відбувались поминки за померлим односельцем.

Клименко повідомив, що під руїнами зруйнованих вщент магазину і кафе у селі Гроза ще можуть бути люди, тож рятувальники, поліцейські та місцеві мешканці продовжують розбирати завали.

«29 осіб з 49 загиблих ідентифіковано. Мобільна криміналістична лабораторія працює на місці трагедії. Пошуково-рятувальна операція триває», — повідомив Ігор Клименко.

На місці також працює СБУ, яка перевіряє місцевих жителів. За словами Клименка, ракетний удар був дуже точним. Є ймовірність, того що її навів місцевий. Село Гроза дуже маленьке, його населення трохи більше 300 людей.

За попередньою інформацією, удар по селу Гроза на Харківщині росіяни завдали ракетою типу «Іскандер». Станом на зараз відомо про 51 загиблу людину.

Три дні, з 6 по 8 жовтня, в Харківській області будуть оголошені днями жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару по селу Гроза.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: