СБУ ідентифікувала двох російських танкістів, які прицільно обстрілювали житлові будинки на Харківщині

17:04  |  30.06.2023
СБУ ідентифікувала двох російських танкістів, які прицільно обстрілювали житлові будинки на Харківщині

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Служба безпеки встановила особи ще двох російських воєнних злочинців, які вели обстріл артилерійськими снарядами по цивільних об’єктах під час тимчасового захоплення частини Харківської області. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Завдяки проведеним слідчим та оперативним заходам СБУ з’ясувала їх установчі дані та усі обставини злочину.

Воєнними злочинцями виявились 20-річні військовослужбовці зс рф: навідник- оператор танку Юрій Запорожський та його командир Нікіта Хлистов.

Встановлено, що російські танкісти 138-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади зс рф 24 лютого у складі свого військового підрозділу перетнули державний кордон України. Перебуваючи у складі сухопутних підрозділів агресора, вони брали безпосередню участь у захопленні населених пунктів на Харківщині.

Зокрема зафіксовано, що 29 квітня 2022 року, виконуючи наказ свого командира, навідник-оператор танку здійснив не менше чотирьох прямих пострілів в приватні будинки селі Верхня Роганка Харківської області, що не є військовою ціллю, а навпаки були заселені виключно цивільними особами.

У результаті прямого влучання осколково-фугасних танкових снарядів калібру 125 мм зруйновано два приватних будинки та об’єкти цивільної інфраструктури. Після ураження помешкань, сім’ям довелось евакуюватись до інших населених пунктів.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки заочно повідомили воєнним злочинцям про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи для встановлення їх місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: