Росіяни вбили двох жінок: поліція задокументувала наслідки ворожого обстрілу міста Куп’янськ

16:13  |  25.04.2023
Росіяни вбили двох жінок: поліція задокументувала наслідки ворожого обстрілу міста Куп'янськ

Фото: hk.npu.gov.ua

За попередніми даними, ще 6 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Кількість постраждалих уточнюється. Інформація про обстріл надійшла до поліції 25 квітня близько 09:20. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

За словами заступника начальника Куп’янського райвідділу поліції Ігоря Лапіна, за адресою негайно виїжджала слідчо-оперативна група Куп’янського РВП, вибухотехніки та поліцейські зведеного загону ГУНП в Луганській області.

«Поліцейські й рятувальники оперативно прибули на місце події, вели розкопки та рятувальні дії, була надана допомога кільком постраждалим, відкопана одна людина, на жаль, вона загинула», — розповів Ігор Лапін.

Правоохоронці провели огляд місця події, розбір завалів. Вилучили речові докази. Встановлено, що в музей, де в цей час знаходилися співробітники Управління культури, молоді та спорту, влучили дві ракети С-300: одна – безпосередньо в будівлю, друга – на територію музею, утворивши велику вирву.

Також пошкодження зазнали будівлі, розташовані поруч.

На теперішній час відомо, що в результаті ворожої атаки загинули 53 та 56-річні жінки. Тілесні ушкодження отримали 6 людей – 43 та 63-річні чоловіки, а також 35, 55, 56 і 58-річні жінки. П’ятьох постраждалих доставили до лікарні. Один чоловік відмовився від госпіталізації.

Слідчі Куп’янського РВП відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: