Прокуратура передала до суду справу щодо чотирьох російських воєнних злочинців, які катували учасників АТО на Харківщині

16:46  |  09.12.2022
Прокуратура передала до суду справу щодо чотирьох російських воєнних злочинців, які катували учасників АТО на Харківщині

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Котелевського районного суду Полтавської області обвинувальний акт стосовно чотирьох окупантів за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку вересня цього року під час окупації селища Борова Ізюмського району двоє найманців приватної військової компанії та двоє військовослужбовців 16-ої окремої бригади спеціального призначення ГУ ГШ ЗС рф катували трьох учасників АТО.

Кожного з українських військових окупанти піддавали жорстоким тортурам. Російські найманці надягали на руки чоловікам пластмасові стяжки та мішок на голову.

Після цього вони викрадали їх та утримували в ямі на базі відпочинку «Світло шахтаря» без води та продуктів харчування.

Одного з учасників АТО окупанти били молотком по кінцівках.

Обвинувачені влаштовували чоловікам допити заради того, щоб отримати інформацію про інших осіб з-поміж місцевих мешканців селища Борова, які брали участь у проведенні АТО в період 2014–2015 років.

Після катувань та нелюдських тортур російські солдати відпустили потерпілих.

Після деокупації Харківщини всіх чотирьох російських військовослужбовців взято в полон. Наразі підозрювані перебувають під вартою.

Досудове розслідування проводив СВ Управління СБУ в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники ГВ КР УСБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: