Правоохоронці встановили, звідки росіяни вдарили по селу Гроза і де перебувають підозрювані

13:30  |  12.10.2023
Кількість загиблих внаслідок удару по селу Гроза на Харківщині зросла: в лікарні померла одна з поранених

Фото: t.me/synegubov

Ракету, що забрала життя щонайменше 56 людей, російська армія запустила з Бєлгородської області. Там само перебувають і підозрювані у наведенні ракети брати Мамони. Про це в ефірі національного телемарафону розповів прокурор Харківської області Олександр Фільчаков, — повідомляє «Медіапорт».

«5 жовтня 13615 російські військові здійснили ракетний удар по селу Гроза ракетою типу «Іскандер-М». Це балістична ракета. За нашою інформацією, ця ракета була випущена з території Бєлгородської області. Внаслідок цього було повністю зруйноване кафе «Спутник»… На даний час загинуло вже 56 цивільних осіб, п’ятеро осіб поранені. На жаль, загинув 8-річний хлопчик. Більшість постраждалих від цього ракетного удару — це жінки. Всі вони цивільні особи, мешканці цього населеного пункту», — сказав Фільчаков.

Підозрювані у причетності до злочину, брати Мамони, за словами прокурора, перебувають на території Бєлгородської області.

«Зараз він [Володимир Мамон] разом зі своїм братом перебувають на території Бєлгородської області. Що стосується основного фігуранта даного кримінального провадження, слідчими Служби безпеки та прокурорами йому сьогодні оголошено заочно підозру за фактом державної зради, а також пособництва в порушенні законів та звичаїв війни за статтями 111 та 438 Кримінального кодексу України. Що стосується його молодшого брата, то його дії слідчими Служби безпеки та прокурорами на даний час інкриміновані за статтею 111, за фактом державної зради», — сказав Фільчаков.

За інформацією слідства, Мамони спілкувалися з жителями Грози. Їх перевіряють на причетність до злочину.

«У нас є інформація об’єктивна, є докази, що вони спілкувалися по каналах зв’язку з місцевими мешканцями. Зараз слідчими також встановлюється коло осіб, з якими вони спілкувалися, для перевірки слідчим шляхом причетності даних місцевих мешканців до цього ракетного удару… Інформацію щодо місця проведення поминального обіду, а також щодо кількості осіб, які будуть брати участь в поминальному обіді, вони отримали, звичайно, від місцевих мешканців або осіб, які на той час перебували в цьому населеному пункті, тобто в с. Гроза Куп’янського району», — відповів прокурор області.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що Служба безпеки «по гарячих слідах» встановила особи двох зрадників, які скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза на Харківщині 5 жовтня.

12 жовтня Міністр внутрішніх справ Клименко повідомив, що криміналісти ідентифікували всіх загиблих внаслідок ракетного удару по кафе на Харківщині.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: