Криміналісти ідентифікували всіх загиблих внаслідок ракетного удару по кафе на Харківщині

13:25  |  12.10.2023
Криміналісти ідентифікували всіх загиблих внаслідок ракетного удару по кафе на Харківщині

59 людей вбили росіяни прямим влучанням ракети «Іскандер» в селі Гроза. Всі жертви – місцеві мешканці. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Всі – цивільні. Загинули цілими родинами у декілька поколінь», — повідомив він.

19 осіб ідентифікували за допомогою мобільних ДНК-лабораторій. 6 діб криміналісти поліції цілодобово відбирали зразки у родичів, виводили профілі та шукали співпадіння фрагментів.

Одного із загиблих – 60-річного чоловіка – криміналісти встановили по 20 частинах тіла. Ще двох осіб вдалося ідентифікувати за допомогою особистих речей, вилучених з помешкань загиблих, оскільки в них не було родичів прямої лінії для порівняння ДНК-профілів.

«Колосальну та безпрецедентну роботу провели слідчі та криміналісти поліції Харківщини. У тому числі завдяки сучасним мобільним ДНК-лабораторіям. Без них на процес ідентифікації такої кількості тіл та фрагментів пішло б близько року. Нам важливо було встановити ім’я кожного загиблого, зберегти пам’ять про них та зафіксувати всіх жертв російського удару», — йдеться в повідомленні Ігоря Клименка.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що Служба безпеки «по гарячих слідах» встановила особи двох зрадників, які скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза на Харківщині 5 жовтня.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: