Позасудова страта та зґвалтування: які злочини окупантів комісія ООН зафіксувала на Харківщині

12:07  |  23.10.2022
Дві Бучі та кілька Бородянок: Міноборони про наслідки окупації Ізюму

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Незалежна міжнародна комісія ООН оприлюднила письмовий звіт щодо фіксації злочинів російської армії в Україні. До звіту потрапили й випадки злочинів рф під час окупації Харківської області у лютому та березні 2022 року. У звіті йдеться про зґвалтування та позасудову страту на Харківщині, — повідомляє «Суспільне».

Комісія задокументувала свідчення двох людей про страту, що сталася в селі Веселе Харківського району.

«Двоє свідків повідомили, що солдати Збройних сил рф побили й застрелили на смерть людину, яку вони витягли з автобуса, що перевозив людей до російської федерації. Після розправи нападники сказали іншим пасажирам, що жертву застрелили за те, що він передавав інформацію Збройним силам України», — сказано у звіті.

У Харківській області комісія також розслідує два випадки повторних зґвалтувань.

«Протягом понад трьох місяців солдат Збройних сил рф, як стверджується, ґвалтував дівчинку-підлітка. В іншому випадку, за повідомленнями, військовослужбовець Збройних сил рф постійно ґвалтував 31-річну жінку, яка переховувалася у шкільному підвалі», — йдеться у звіті.

Комісія зафіксувала руйнування внаслідок обстрілу рф у Харкові, пошкодження лікарні в Ізюмі тощо.

«Одна літня жінка, яка врятувалася, в той час, коли у Харкові точилися запеклі воєнні дії, сказала Комісії: «Я не живу, я просто існую: в моїй душі нічого не лишилося», — йдеться у тексті звіту.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: