Останні дані по обстрілу Харкова росіянами: поліція документує наслідки ворожих ударів (відео)

21:01  |  30.08.2024
Останні дані по обстрілу Харкова росіянами: поліція документує наслідки ворожих ударів

Фото: hk.npu.gov.ua

На 20:30 п’ятеро людей загинули, серед них 14-річна дівчинка. Ще 59 осіб постраждали, у тому числі 11 дітей. Попередньо встановлено, що удари по місту завдані авіабомбами ФАБ-500. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, влучання зафіксовані по промисловому об’єкту у Слобідському районі, спорткомплексу у Київському районі, дитячому майданчику у Немишлянському районі та в багатоповерховий будинок в Індустріальному районі.

«По всіх локаціях жодного військового об’єкту. Це все цивільні об’єкти, всі приватні будинки. Плюс парк на бульварі Юр’єва, пряме влучання, в цей час там знаходилися діти. Там загинула дитина віком 14 років», — розповів Володимир Тимошко.

За словами прокурора Харківської області Олександра Фільчакова, удари по місту були завдані керованими авіаційними бомбами з населеного пункту дубове бєлгородської області з літаків СУ-34.

На всіх місцях прильотів задіяно до 500 поліцейських. Працюють вибухотехніки, криміналісти, слідчі, психологи.

За даними вибухотехніків, проти мирних мешканців Харкова ворог застосував керовані авіабомби ФАБ-500.

Розгорнуто намет Національної поліції, куди можуть звернутися люди й заявити про втрачений зв’язок з близькими чи пошкоджене майно. Слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: