Окупанти активно проводили штурм на Куп’янському напрямку, дещо збільшилася «сіра зона» — Синєгубов (відео)

17:23  |  19.07.2023
Окупанти активно проводили штурм на Куп'янському напрямку, дещо збільшилася «сіра зона» — Синєгубов

Протягом останніх днів росіяни проводили активні штурмові дії на Куп’янському напрямку, але успіху не мали. Сили оборони України тримають свої позиції та знищують окупантів. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов в етері телемаратону «Єдині новини».

«Звичайно, у нас дещо збільшилася сіра зона, оскільки ще, умовно кажучи, декілька населених пунктів потрапили під вогонь. І фактично на їхній території ведуться бойові дії», — сказав Синєгубов.

Він додав, що на цьому напрямку росіяни накопичили достатньо великі сили, але це відбулося поступово, тож не було несподіваним для українських військових. У ЗСУ повідомляли, що на Лимано-Куп’янському напрямку зосередженні понад 100 тисяч російських солдатів.

Також останніми днями війська рф посилили обстріли місцевих жителів. Протягом минулої доби під вогнем окупантів були 18 населених пунктів на півночі та північному сході Харківщини. Пошкоджено кілька житлових будинків, є постраждалі цивільні.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий напередодні повідомляв, що війська рф на Лимано-Куп’янському напрямку намагаються перехопити ініціативу, але Сили оборони стримують їхні атаки.

Цей напрямок залишається «лідером» за артилерійськими ударами: упродовж 17 липня окупанти тут 536 разів стріляли різними типами та калібрами артилерії.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначала, що окупанти з кінця минулого тижня активно наступають на Куп’янському напрямку Харківщини, шукають слабкі місця в українській обороні та активно ведуть штурмові дії в районах Масютівки та Новоселівського, щоб витіснити підрозділи України за бар’єрний рубіж річки Оскіл.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: