У ЗСУ уточнили заяву про стотисячне військо окупантів на лимано-куп’янському напрямку: не нова проблема

12:44  |  18.07.2023
Російські окупанти обстріляли 18 населених пунктів Харківщини — Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий наголосив, що зосередження понад 100 тисяч російських військових на лимано-куп’янському напрямку – не нова проблема, і вони там «з’явилися не відучора». Про це повідомили Череватий в ефірі «Радіо Свобода» та заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону новин.

«Ця проблема не нова, не сьогоднішня, і Сили оборони вже багато місяців підряд не дають їм жодного прогресу і потужно наносять по них удари. Тобто це не вчора з’явилися 100 тисяч. Плюс мінус цифра вже давно, трішки більше, трішки менше може бути. …Так, воно (угруповання ворога — ред.) велике. Так, треба враховувати його розміри. Але ця цифра не є показником загрози чи причини страху, а навпаки – показник гордості за Сили оборони України», — сказав Череватий.

Він зазначив, що вказане угруповання попри свою чисельність, не є якісно підготовлене і вмотивоване.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на Куп’янському напрямку росіяни наступають з суботи. На її думку, це відбувається у відповідь на український наступ на бахмутському напрямку.

Маляр пояснила, що окупанти починають наступ на інших напрямках для того, щоб ЗСУ переключали свої сили на захист інших напрямків.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: